ápr 27, 2021
2 Views
0 0

Belgium lezárja határait az Indiából, a Brazíliából és Dél-Afrikából érkezők előtt

Written by

Alexander De Croo hangsúlyozta: a felsorolt országokból tilos Belgium területére lépni a közvetlen repülő- vagy hajójáratokon utazónak, illetve minden más eszközzel, beleértve az átszállásos beutazást is buszon vagy vonaton.

Nagyon korlátozott esetben a feltétlenül szükséges beutazás, üzleti út esetén vagy diplomaták, nemzetközi szervezetek képviselői számára engedélyezhető, ha fizikai jelenlétük elengedhetetlen feladataik ellátásához. A belga személyi igazolvánnyal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezők visszatérhetnek Belgiumba mindhárom országból, azonban kétszeri vírusteszt- és tíznapos karanténkötelezettség vonatozik rájuk.

A belga kormány figyelemmel kíséri a járványügyi helyzet globális alakulását, azonban azt javasolja, hogy senki se utazzon külföldre, különösen ne ezekbe az országokba – emelte ki a belga miniszterelnök. Az illetékes belga közegészségügyi hatóság keddi tájékoztatása szerint az új fertőzöttek számának növekedése folytatódik, a kórházban ápoltak és a halálos áldozatok száma azonban csökken Belgiumban.

Az elmúlt hét nap adatait tekintve átlagosan naponta 3540 ember esetében lett pozitív a koronavírusteszt, ami enyhe, 2 százalékos növekedést jelent az előző héthez képest. A belga kórházakba átlagosan naponta csaknem 221 koronavírusos beteget szállítottak, ez 5 százalékkal alacsonyabb az előző hétnapos időszakhoz képest. Kórházban az előző héthez képest 6 százalékkal kevesebb, jelenleg 2952 embert kezelnek koronavírussal, közülük 892 esetében kell intenzív ellátást biztosítani. Ez az adat is 6 százalékkal marad el az előz hét számaitól. Naponta átlagosan 38,4 ember halt meg a vírus következtében, 1,5 százalékkal kevesebben, mint egy hete.

A járvány kezdete óta 976 088 ember szervezetében mutatták SARS-CoV-2 koronavírust, és 24 065-en haltak meg a vírus okozta betegség (Covid-19) szövődményeiben Belgiumban.

Beszámoltak arról is, hogy Belgiumban tíz felnőttből csaknem három (29,2 százalék) kapta meg legalább az első oltást a koronavírus ellen. Ez 2 682 515 embert jelent. Közülük 749 333 kapták meg az oltás második, ismétlő adagját is, ezzel Belgium felnőtt lakosságának 8,1 százaléka rendelkezik védettséggel – tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

www.portfolio.hu/gazdasag/20210427/belgium-lezarja-hatarait-az-indiabol-a-braziliabol-es-del-afrikabol-erkezok-elott-480584

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?