ápr 8, 2021
9 Views
0 0

Bekávézás, majd békávézás – videón leshetünk be a buszvezetők hajnali világába

Written by

Mint írják, sokan épp egyet fordulnak az ágyban, amikor a hajnali buszvezető már szondát fúj a telephelyen, és felkészül arra, hogy megkezdje korai műszakját Budapest valamely autóbuszvonalán.

Mi minden vár egy járművezetőre, mielőtt elkezdi a munkát? Milyen kötelező rutinok és nem kötelező, de elmaradhatatlan szertartások előzik meg a főváros vérkeringésének beindulását, azaz a hajnali üzemkezdetet? Mindezekre választ kapunk a BKK legújabb vlogjából. Hozzáteszik, garantált,hogy az epizód megtekintését követően mindenki elmélázik majd, hogy vajon épp egy bagoly vagy egy kakas típus vezeti-e a járművet, amin utazik.

Szakács Péter autóbuszvezető, az Óbudai Divízió egyik területi vezetője 12 év tapasztalatát osztja meg a nézőkkel a közlekedési társaság legújabb videójában. A sofőr közel 4380 hajnalt ért meg a BKV-nál, de természetesen nem töltötte mindegyiket a telephelyen: az évek alatt járművezetőként dolgozott délelőttös/középrészes, délutános és éjszakás műszakban is, valamint területi vezetőként is teljes rálátása van a különböző műszakban dolgozó járművezetők napi rutinjára. És mi mozgatja ennyi év után is? Ahogyan ő fogalmaz: a kellemes kiszámíthatóságon belüli nagy fokú kiszámíthatatlanság.

Nyitókép: BKV/YouTube

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?