máj 2, 2021
1 Views
0 0

Bejelentették: Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

Written by

Bejelentették: Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

Dobrev azt mondta: készen áll arra, hogy a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP támogatásával “együtt visszavegyük hazánkat”. Szerinte a következő kormányra tengernyi feladat vár.

Cikkünk frissül.

Vasárnap délután hivatalosan bejelentették, hogy Dobrev Klára, a párt EP-képviselője lesz a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson. Dobrev arról beszélt, hogy mindenki életében vannak olyan döntéshelyzetek, amelyek előtt nem szabad azzal foglalkozni, ki mit mond, alkalmasnak tartják-e erre vagy arra a feladatra, hanem valahol belül, saját magában kell éreznie azt, hogy meg akarja és meg tudja csinálni ezt a feladatot

“Az én életem is egy ilyen válaszúthoz érkezett, amikor a DK elnöksége arra kért fel, hogy legyek a DK miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson. Döntöttem, kedves barátaim, készen állok, és talán még soha semmire nem álltam ennyire készen egész életemben, mint a most előttünk álló időszakra” – fogalmazott.

Dobrev hangsúlyozta: készen áll arra, hogy a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP támogatásával “együtt visszavegyük hazánkat”, amit a Fidesz elvett, és egy új, európai köztársasági korszak köszöntsön Magyarországra.

A következő kormány

Mint mondta, a következő kormányra tengernyi feladat vár. Vissza kell vinni hazánkat a történelem főutcájára, ezt a mi tájunkon úgy hívják, hogy Európa. Mi, magyarok európaiak vagyunk minden ízünkben, és Orbán Viktor ebből a sok ezer éves történelmi, kulturális, nyelvi hagyományból akar kirángatni minket, és valahol Oroszországhoz vagy Kínához kötni – tette hozzá.

Dobrev bátorítani szeretné az embereket, hogy vegyenek részt a közügyekben, szerveződjenek szabadon, legyenek partnerei az új kormánynak. Úgy fogalmazott: megannyi kitalált ellenség után bekopogott egy valódi kihívás, amit már nem lehet plakátkampányokkal vagy jelszavakkal megállítani. “Nincs mit szépíteni: az önmagát 10 évig erősnek és kormányzóképesnek mutató hatalomról pár hónap leforgása alatt kiderült, hogy gyenge és kormányzásképtelen” – fogalmazott.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210502-bejelentettek-dobrev-klara-a-dk-miniszterelnok-jeloltje

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?