jan 14, 2021
5 Views
0 0

Bejelentések az operatív törzstől – cikkünk frissül

Written by

Szerda este 100 ezer közelében járt a hazai beoltottak száma, és maga Müller Cecília országos tisztifőorvos is beadatta a vakcinát. A csütörtöki járványadatok közben vegyes képet mutatnak, az aktív fertőzöttek száma meredeken csökken, a betegeké is, ám a koronavírus-fertőzés szövődményeiben megint elhunyt 118 ember, ezért az operatív törzs a csütörtöki Kormányinfót követően megint előállt szokásos online tájékoztatójával.

Kiss Róbert először a védelmi intézkedésekről beszélt, 197 személyt még mindig nem érdekelnek a maszkszabályok, és ezt a rendőrök is észlelték közterületen, ezért intézkedtek ellenük az elmúlt napon.

A kijárási tilalom betartását is folyamatosan ellenőrzik, 336 személlyel szemben intézkedtek az elmúlt napon,

közülük kettő volt a kijárási szempontból szabálytalan kutyasétáltató.

10 984 karantént ellenőriztek szerdán a rendőrök, 2778 ember követhető mobil segítségével.

Müller Cecília országos tisztfőorvos a már ismert járványszámokkal kezdett. Elmondta, 50 és 99 év közöttiek az elmúlt napon elhunytak.

“A második járványhullám csúcsát már elértük, lefelé tartó szakaszban vagyunk, de a védelmi intézkedéseken nem enyhíthetünk, csak ha lesz elegendő oltott vagy a fertőzésen átesett személy” – mondta.

Felhívta a figyelmet, hogy a gyógyultak száma mintegy kétszerese már az aktív betegekének.

Az egészségügy széles körű átoltását azért is fontosnak nevezte, hogy később minél többeket bevonhassanak az oltásba, ha már lesz elég vakcina.

Közölte, folytatódik az idősotthoni oltási kampány, Moderna vakcinával.

“Azt kérem, továbbra is oltakozzunk, ahol hiány van, pótoljuk, de a rendelkezésre álló vakcinák számát nem mi határozzuk meg. Annak érdekében, hogy az oltások számát bővíthessük, a mai napon megjelent egy kormányhatározat, amely arról szól, hogy a magyar emberek élete védelmében a kormány egyéb beszerzési forrásokat is keres, ezzel Szijjártó Péter külügyminiszter van megbízva” – tette hozzá.

Úgy látja, a magyar emberek védőoltáspártiak.

Kérdések és válaszok ezúttal nem hangoztak el, mivel a Kormányinfón ezeket már megválaszolták – mondta a tájékoztatón Gál Kristóf ORFK-szóvivő.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?