jún 8, 2021
1 Views
0 0

Bejelentés: megvan az ellenzék programja, hamarosan mindenki megismerheti

Written by

Bejelentés: megvan az ellenzék programja, hamarosan mindenki megismerheti

Az alacsonyabb jövedelmű állami alkalmazottak bérét akár adórendszeren, akár bérrendezésen keresztül dotálnák.

Megvan az ellenzék programja, amit a „közeli napokban” megismerhet mindenki. Ennek szakmai része lezárult, egy politikai jóváhagyás után nyilvánosan is elérhető lesz – jelentette be Tordai Bence a Spirit FM Partvonal című műsorában.

A hatpárti ellenzék egyetértett abban, hogy a közös javakat mire érdemes fordítani, a költségvetés mire költsön többet vagy kevesebbet.

„Az az egyszázalékos gazdasági hatalmi elit, ami lefölözi az ország javait, innentől ne kapjon a közösből egy fillért sem, hanem a 99 százalék javait szolgálja. Ebben meglehetősen könnyű volt megegyezni. Ennek része, hogy a családi pótlékot megduplázzuk, része, hogy az alacsony jövedelmű dolgozókat, akiknek jelentős része állami alkalmazott, sokkal jobban dotáljuk, akár az adórendszeren keresztül, akár bérrendezéssel” – részletezte a Párbeszéd országgyűlési képviselője műsorában. Tordai Bence arról is beszélt, hogy egy válságkezelő alapjövedelemhez hasonló megállapodás is bekerül a közös programba.

Tordai a Paks II kapcsán azt mondta: a hatpárti álláspont az, hogy ez egy káros, szükségtelen, sok szempontból veszélyes beruházás.

„Paks II-re nincs szükség, és különösen nincs szükség egy ennyire rossz feltételekkel felvett orosz hitelre, ami 4-5 százalékos kamaton ketyeg” – mondta a műsorban a képviselő. Arra a kérdésre, hogy egy esetleges választási győzelem után, mit tud tenni ezekkel a szerződésekkel a hatpárti ellenzék, azt mondta: 2022 után az első dolguk az lesz, hogy elzárják a csapokat.

„Az a költségvetés, amit a Fidesz most összeállított, biztos, hogy nem szolgálja a nagy többség érdekeit és több százmillió forintot lehet találni, amit a fölösleges, kártékony beruházásokra költenek, nem is beszélve a túlárazásokról, ezért pótköltségvetést fogunk készíteni” – árulta el Tordai.

„Egy szerződést nem teljesíteni mindig lehet, nyilván annak vannak következményei. (…) Ezek a szerződések nem tudnak olyan drágák lenni, hogyha felmondjuk, mintha végig visszük és megcsináljuk” – mondta. Hozzátette: egy nemzetközi bíróságon a cégek biztosan megpróbálnának elégtételt venni a magyar államon, ahol valamilyen kártérítést megítélnének nekik, de ha „néhány milliárd vagy tízmilliárd forintot ki kell fizetni ilyen ügyek miatt, akkor is sok százmilliárd forintot spóroltak meg”.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210608-bejelentes-megvan-az-ellenzek-programja-hamarosan-mindenki-megismerheti

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?