jún 9, 2021
8 Views
0 0

Beindultak a magyarok: újra ellepjük kedvenc külföldi nyaralóhelyeinket

Written by

Köztük az elsők között nyitó és a koronavírus ellen bármilyen oltást vagy negatív PCR-tesztet elfogadó Horvátországba, és folyamatosan indulnak a charterjáratok Törökországba, Tunéziába, Egyiptomba is – tájékoztatta a Világgazdaságot Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke.

(A legfrissebb hírek itt)

A tavalyinál jóval több görög szigetre lehet majd repülővel eljutni, és visszakerülnek a kedvenc nyaralóhelyek palettájára az olasz és a spanyol városok is.

Drámai drágulásra egyik országban sem kell számítani, a forint-euró árfolyam mozgása sem indokol most olyan mértékű áremelést, amely számottevő változásokat okozna – jelezte a piaci szakértő. A görögországi, a horvátországi és a többi, Földközi-tenger melletti úti célon az átlagos részvételi díj négycsillagos szállodában, félpanziós ellátással 250-300 ezer forint személyenként. Törökországba a 2019. évihez hasonló árakon lehet most utazni.

A szakma várakozásaihoz képest jelentős nagyságrendű igény mutatkozik a tengeri hajóutakra is. Molnár Judit elmondása szerint egyelőre nem tudni, hogy a nemzetközi utaztatás koronavírus-járvány miatti leállása mennyi vállalkozást kényszerített leállásra. A nyilvántartó hatóság adatai szerint 2019. december 31-én 989 bejegyzett iroda volt, most 950 van, vagyis a számukban nincs drámai változás. Jelentősen csökkent viszont az utazásszervező cégek száma, a pandémia előtt 410 működött, most viszont csupán 220, és velük együtt a lekötött kapacitások egy része is eltűnt.

A belföldi turizmust a Széchenyi-pihenőkártya pörgeti.

(MTI)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/nyaralas-vakcinaigazolvany-pcr-tesz-utazas/yjj7pzv

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?