febr 23, 2021
1 Views
0 0

Befejeződött a kipróbálási szakasz: egyre több magyar kórházban használják a koronavírus-gyógyszert

Written by

2 perce

Kiterjesztik a koronavírus elleni gyógyszer alkalmazását az illetékesek, ezzel is segítve a betegek mielőbbi gyógyulását./ Fotó: MTI/Vajda János

Kiterjesztik a koronavírus elleni gyógyszer alkalmazását az illetékesek, ezzel is segítve a betegek mielőbbi gyógyulását./ Fotó: MTI/Vajda János

Kiterjesztik a bamlanivimab nevű, koronavírus elleni gyógyszer alkalmazását a négy orvosegyetemre és a megyei kórházakra, miután befejeződött a szer kipróbálási szakasza a Dél-pesti Centrumkórházban és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben.

Koronavírus – Legfrissebb

Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy az intézmények honlapján megtalálhatók lesznek a gyógyszerrel kapcsolatos információk, például az alkalmazási előírás, valamint a kezeléshez hozzájáruló nyilatkozat is. Ezekből tájékozódhatnak a betegek és a háziorvosok is – tette hozzá.

(A legfrissebb hírek itt)

Tudatta, hogy kedden több mint kétezer adag gyógyszer érkezik Magyarországra, és folyamatos lesz a beszerzés, mivel a járvány harmadik hulláma miatt egyre több betegnek lesz szüksége a kezelésre.

Emlékeztetett: a bamlanivimab egy már meggyógyult beteg vérplazmájából készített úgynevezett monoklonális antitest, amely az esetek háromnegyedében megakadályozza, hogy súlyosabb szövődmények alakuljanak ki, és emiatt a beteg kórházba kerüljön. A gyógyszert egyórás infúzió formájában adják be azoknak a betegeknek, akiknél enyhe vagy középsúlyos tünetek jelentkeznek – fűzte hozzá.

Vályi-Nagy István az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy a szerrel eddig kezelt 15 beteg közül egy került kórházba, de az ő állapota sem romlott, csak stagnált.

MTI

(Ez is érdekelheti: Járványhelyzet: tovább nőtt a fertőzöttek és a halálos áldozatok száma a világban)

#ad-bank360::before {content: ‘hirdetés’; display: block; font-weight: 700; font-size: 12px; text-align: center; line-height: 26px; color:#acacac; background-color: #F5F5F5}
.szm {background-color: #F5F5F5;}
.szm p {margin: 5px; font-size: 1rem;}

Kiszámítható kölcsöre van szüksége?

Fix törlesztő, forint alapon a teljes futamidőn keresztül. A Bank360 hitelkalkulátorával
.könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
Mérgező lehet, ha így fűtünk? Tudatosan is védekezhetünk az ártalmak ellen (x)
Tippek a depresszió legyőzésére és megelőzésére (x)
bamlanivimab Vályi-Nagy István koronavírus gyógyszer

www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-gyogyszer-kiterjesztes-korhazak/mxj6g7k

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?