ápr 27, 2021
11 Views
0 0

Bécsben május harmadikán nyitnak az üzletek és a szolgáltatók

Written by

Bécsben május harmadikán nyitnak az üzletek és a szolgáltatók

Bécsben május 3-án feloldják az egy hónapig tartó – a koronavírus-járvány megfékezését célzó – teljes zárlatot, és újra kinyithatnak az üzletek és a szolgáltatók – jelentette be az osztrák főváros polgármestere kedden.

Michael Ludwig hangsúlyozta, hogy a teljes zárlat hatásosnak bizonyult, hiszen javultak a járványügyi mutatók. Mind a napi új fertőzések, mind a kórházban, illetve intenzív osztályokon ápolt koronavírusos betegek száma csökkenő tendenciát mutat. A polgármester megköszönte az orvosok és ápolók elmúlt hetekben folytatott fáradhatatlan munkáját, de óva intett attól, hogy túlértékeljék a jelenlegi helyzetet, hiszen, mint mondta, a járvány még nem múlt el.

A bejelentés értelmében hétfőn újra kinyitnak az üzletek, a szolgáltatók, a múzeumok és az állatkert is. Mindenütt kötelező lesz az FFP2-es maszkok viselése, továbbá a fodrászatokban, kozmetikákban, masszázsszalonokban a szolgáltatás igénybevételének feltétele a negatív koronavírusteszt felmutatása lesz. Az éttermek, valamint a mozik, színházak és sportlétesítmények május 19-éig még biztosan zárva maradnak.

Ludwig az óvatos és hosszú távon fenntartható nyitás híve, éppen ezért visszafogottan nyilatkozott a kormány által május közepére bejelentett széleskörű lazító intézkedésekről. Jelenleg a polgármester még arra hajlik, hogy a fővárosban csak az éttermek teraszait és kerthelységeit nyitják meg majd május 19-én, de azt ígérte, hogy folyamatosan figyelik a járványügyi mutatókat – azon belül is elsősorban az intenzív kapacitás leterheltségét –, jövő héten újra tanácskozik a szakértőkkel, és amennyiben a helyzet megengedi, Bécs is az országosan bejelentett nyitást választja majd. Nem zárta ki azonban, hogy romló adatok esetén szigorítások is lehetnek.

Ausztriában az elmúlt huszonnégy órában 1625 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 612 170 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 1897, az intenzív kezelésre szorulók 520-an vannak. A fertőzés okozta betegség (Covid-19) szövődményeibe az elmúlt napon 28-an haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 126-ra emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 577 977.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/AP/Ronald Zak

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/becsben-majus-harmadikan-nyitnak-az-uzletek-es-a-szolgaltatok/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?