febr 20, 2021
3 Views
0 0

Barca: Pau Gasol cáfolja, hogy készen áll a visszatérésre

Written by

A spanyolok Európa-bajnoka, Pau Gasol az idény végéig szóló megállapodást kötött első profi klubjával, a Barcelonával – írta meg szombaton az As, de amint a spanyol lap híre terjedni kezdett, a kosaras a Twitteren jelezte: nem eszik olyan forrón a kását.

Pau Gasol egyelőre még vár a visszatéréssel (Fotó: AFP)


Hirdetés

„Hallván a Spanyolországban megjelent hírt, szeretném leszögezni, hogy továbbra is a felépülésemre összpontosítok, és egyelőre nem állok készen a visszatérésre. Amint változik a helyzet, és lesz mit bejelentenem, saját csatornáimon fogom ezt megtenni a közösségi médiában” – olvasható Pau Gasol szombat esti Twitter-üzenete.

A 40 éves játékos 2019 márciusában játszott legutóbb tétmeccset, bokasérülése, majd műtétje után már sem a Milwaukee Bucksban, sem a 2019 végén számára edzéslehetőséget biztosító Portland Trail Blazersnél nem jött össze számára a visszatérés az NBA-ben. 

Gasol legutóbb 2020 decemberében beszélt arról, hogy még nem akar visszavonulni, továbbra is reméli, hogy újra szerződést kap valamely NBA-csapattól. Az álmai netovábbjaként a Los Angeles Lakerst említette, amelyben 2008 és 2014 között kosarazott, és ahol négy évvel fiatalabb testvérével, Marc Gasollal játszhatott volna együtt.

Gasol Barcelonában született, a katalán klubnál is nevelkedett, majd lett profi játékos 1998-ban. Három idény alatt két bajnoki címet és egy Spanyol Kupát nyert, 2001-ben a spanyol bajnoki finálé legértékesebb játékosának (MVP) választották. Ezt követően került az NBA-be, ahol a Lakersszel kétszeres bajnok lett, de megfordult Memphisben, a Chicago Bullsban és a San Antonio Spursben is, mielőtt jött volna a Bucksnál elszenvedett bokasérülése.

Az El Mundo Deportivo és az As úgy tudja, hogy a készülő megállapodás egyelőre a 2020–2021-es idény hátralévő részére szól, Gasol pedig állítólag fizetés nélkül játszik majd a Barcában.

A spanyol célja, hogy játékba tudjon lendülni, így pedig legyen esélye a válogatottal elutazni a tokiói olimpiára – ám mint szombat esti üzenetében világossá tette, neki is, híveinek is türelmesen ki kell várniuk a visszatérés ideális pillanatát.

www.nemzetisport.hu/kosarlabda/barca-pau-gasol-cafolja-hogy-keszen-all-a-visszateresre-2811505

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?