okt 16, 2020
6 Views
0 0

Bár ma kiürítették volna az SZFE-t, a diákok nem mentek sehova

Written by

Bár ma kiürítették volna az SZFE-t, a diákok nem mentek sehova

A kancellár utasítására megpróbálták kiüríteni a termeket és a kollégiumot, mind a Szentkirályi utcában, mind a Vas utcában, mind a Rákóczi úton lévő szárnyban, de sikertelenül.

Attrocitás nem történt, az intézkedők jegyzőkönyvbe vették, hogy a diákok nem távoztak – kezdte Szurdi Panni hallgató az Egyenes beszéd című műsorban. 

“Tudomásul vették, hogy nem tudják kiüríteni az épületet.”

A diákoknak jelenleg internetük is van, noha Szarka Gábor kancellár korlátozta a hozzáférést: rengeteg felajánlást kapnak az SZFE-sek. 

Nem hagyják el a diákok az SZFE épületét

A tanköztársaság az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól várja, hogy garantálják a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiáját, és amíg ez nem történik meg, fenntartják a blokádot – mondta a stúdióban Szurdi. 

Csütörtökön kizárták őket a fórumoknak helyet adó Ódry színpad terméből, de visszafoglalták a helyiséget – azt nem tudta megmondani, hogyan jutottak be -, és a hallgató leszögezte, hogy nincsenek kevesebben, még mindig lelkes a közösségük.

Karsai György, az SZFE egyik oktatója telefonon jelentkezett be, és hangsúlyozta, hogy nem adják ki a korábban követelet neveket, hogy pontosan kik sztrájkolnak. 

“Tőlünk ugyan soha nem fogja megkapni.”

Karasai továbbá azt is elmagyarázta, hogy még mindig az ITM a joggyakorló, és Palkovics Lászlóval szeretnének tárgyalni.  

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201016-bar-ma-kiuritettek-volna-az-szfe-t-a-diakok-nem-mentek-sehova

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?