nov 22, 2020
32 Views
0 0

Bár hallgat a kormány, a dán kéziszövetség még bízik az Eb-rendezésben

Written by

Miután Norvégia a koronavírus-járványra hivatkozva visszalépett a női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésétől, az európai szövetség keddre, majd legkésőbb csütörtökre várta a dánok jelzését, vállalják az Eb-szervezést vagy sem.

Döntés azonban nem született, Per Bertelsen, a Dán Kézilabda Szövetség elnöke azt mondta, csalódott a politikusok válaszának hiánya miatt, és félő, hogy milliós nagyságrendű pénzbüntetés és eltiltás fenyegeti Dániát.

Ahogy milliószor mondtam, mindennel készen állunk, minden a helyén van. Várjuk, hogy néhány ember jóváhagyja a koronavírus-protokollunkat, amely egy hónapja megvan.

Bertelsen utalt arra, hogy amikor 2012-ben Hollandia néhány hónappal az Eb előtt bejelentette, nem tuja megrendezni a tornát, akkor az EHF 290 ezer eurós büntetéssel sújtotta, és négy évig kizárta bármilyen EHF szervezésű verseny megrendezésétől.

„Teljesen groteszk, hogy embereim éjjel-nappal dolgoztak, és most leülhetünk a sarokba, és megvárhatjuk, hogy valaki megnézzen és leokézzon egy olyan iratot, amit egy hónappal ezelőtt megkapott. Itt már nincs határidő, hiszen az eddigieket sem vették figyelembe. Csak idő kérdése, mikor hívom össze a testületet, és mikor dobjuk be a törülközőt” – nyilatkozta szombaton.

Aznak az EkstraBladet felvette a kapcsolatot a Kulturális Minisztériummal, ahonnan azt a sablonválaszt kapta, hogy a kormány mindent megtesz a megoldás megtalálásáért.

Bertelsen vasárnap délelőttre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, amelyen úgy döntöttek, bár a kormány továbbra is hallgat, az esetleges nemleges válaszig a szövetség azon dolgozik, hogy legyen Európa-bajnokság.

Nem várhatunk tovább, ezért folytatnunk kell a munkát. Kidolgoztunk egy átfogó koronavírus-protokollt, amely néhány nagyon szigorú irányelvet fogalmaz meg a bajnoksággal kapcsolatban. De még meg kell kapnunk a zöld utat a kormánytól és a hatóságoktól

– nyilatkozta a szövetség hivatalos honlapján.

A női kézilabda Európa-bajnokság a tervek szerint december 3-án kezdődik és december 20-án ér véget.

Kiemelt fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

24.hu/sport/2020/11/22/dania-noi-kezilabda-europa-bajnoksag/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Kézilabda · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?