okt 15, 2020
10 Views
0 0

Bár Augusto Max számára a labdarúgás az első, a Diósgyőr légiósa már könyvet is írt és filozófiát tanul az egyetemen

Written by

A görög élvonalbeli Volosztól igazolt védekező középpályás futballkarrierje miatt jelenleg szünetelteti egyetemi tanulmányait, de a filozófia és az irodalom így is kiemelt helyet foglal el életében, s minderről a Blikknek is mesélt.

A focista (jobbra) nagy reményekkel igazolt az NB I-be

A focista (jobbra) nagy reményekkel igazolt az NB I-be

(A legfrissebb hírek itt)

Mint elmondta, az írás sem áll távol tőle. 2019-ben a Buenos Aires-i Nemzetközi Könyvvásáron ki is adta rövidebb írásokat és verseket tartalmazó kötetét Iluminar la oscuridad (Világítsd meg a sötétséget) címmel.

– Az életemről szól, a családomról, a labdarúgóként szerzett tapasztalataimról, ennek az életmódnak a nehézségeiről – árulta el lapunknak a légiós. – A kreatívírás-tanárom dicsérte a szövegeimet, az ő ösztönzésére döntöttem, megjelentetem azokat. Nagyjából kétszáz példányt adtunk ki, elsősorban a barátok, csapattársak számára, szerencsére nagyon jó visszajelzéseket kaptam.

Augusto Max büszke a könyvére

Augusto Max büszke a könyvére

(Ez is érdekelheti: A DVTK labdarúgócsapata kiáll az állatokért: ismét gyűjtést szerveznek menhelyek részére)

A focista rengeteg, nem a sporthoz köthető terület iránt érdeklődik, de első számú szenvedélye a labdarúgás. Egyelőre a pályán szeretne minél komolyabb sikereket elérni.

– Szépirodalmi műveket és tudományos szövegeket is szívesen olvasok, a filozófia mellett például a pszichológia is érdekel. Ám az életem természetesen a futball, jelenleg minden más csak hobbi, igyekszem a lehető legtöbbet tenni a DVTK sikereiért – mondta Augusto Max

Otthon érzi magát

A nyáron hazánkba igazolt középpályás egyelőre egy bajnokin és a Balassagyarmat elleni kupamérkőzésen kapott csak lehetőséget Feczkó Tamás (43) vezetőedzőtől, de úgy érzi, sikerült beilleszkednie új csapatába.

– Jól érzem magam Miskolcon, a város nyugodt, csendes, az emberek pedig kedvesek. Az első pillanattól kezdve úgy érzem, befogadtak – mondta Max.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezek az izgalmas alkalmazások várnak az AppGalleryben (x)
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/augusto-max-labdarugo-konyvet-ir-diosgyor/qekjdxl

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?