okt 17, 2020
14 Views
0 0

Bámulatos frizurára vágyik ősszel is? Így ápolja a hajtincseit

Written by

2 perce

hajápolás regeneráló hidratálás kondicionáló

Így ápoljuk ősszel a tincseinket /Fotó: Shutterstock

Így ápoljuk ősszel a tincseinket /Fotó: Shutterstock

László Juli László Juli

szerkesztő

A hűvös, szeles időjárás a bőrünk mellett a hajunkat is megviseli, amit gondos ápolással és regeneráló kezelésekkel előzhetünk meg. Nézzük, mit tanácsol a szakértő!

Rendszeres hidratálás

Az őszi és téli hónapokban érdemes jobban odafigyelni a rendszeres hidratálásra. Ron Williams hajszakértő azt tanácsolja, hogy ehhez használjunk olajalapú hajbalzsamot. Ez a speciális kozmetikum ugyanis megakadályozza, hogy tincseink szárazzá és törékennyé váljanak, emellett értékes hatóanyagokkal tölti fel a hajszálakat.

(A legfrissebb hírek itt)

Regeneráló kezelés

A töredezett hajvégeken leginkább a gyakori – 6-10 hetente – vágás segíthet, emellett alkalmazzunk rendszeresen hajszérumot és kondicionáló termékeket is. A megfelelő minőségű hajvégápolók intenzíven táplálják a hajszálakat, megelőzik azok töredezését, valamint ezek a készítmények védik és regenerálják a hajkoronánkat.

Regeneráló kezelés /Fotó: Shutterstock

Regeneráló kezelés /Fotó: Shutterstock

Kíméletes szárítás

Bár a szárítás igénybe veszi a hajunkat, a szakértő mégis azt tanácsolja, hogy semmiképpen ne menjünk nedves tincsekkel a hidegre, ez ugyanis hajtöredezést okozhat. Fontos, hogy mindig elegendő időnk maradjon az alapos és kíméletes szárításra – ne reggel, hanem este mossunk hajat –, valamint használjunk hővédő termékeket, amelyek segítségével nemcsak a haj sérüléseit kerülhetjük el, hanem a tincseinket is erősíthetjük.

Joghurtos kondicionáló

Keverjünk össze egy edényben 4 evőkanál natúr joghurtot és 2 evőkanál mézet, masszírozzuk át a balzsammal a fejbőrünket, majd egyenletesen vigyük fel a hajunkra a tápláló keveréket. Hagyjuk hatni 30 percig, ezután langyos vízzel öblítsük le a tincseinket, majd mossuk meg a hajunkat a szokásos módon.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ha a párja nem kívánja az együttléteket: így derítse ki, hogy megcsalja-e vagy depressziós! (x)
Nem akar hormont szedni? Másképp is lehet „fiatalos” a házasélete! (x)
hajápolás regeneráló hidratálás kondicionáló

www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/hajapolas-hideg-idoben-osz/bc0783h

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?