ápr 8, 2021
1 Views
0 0

Babos Tímeának félbe kell hagynia egy tornát a koronavírus-fertőzése miatt

Written by

A teniszezőnek az enyhe fej- és torokfájáson, illetve a fáradékonyságon kívül nincsenek tünetei.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Babos Tímea nem folytathatja szereplését a Charlestonban zajló, 565 ezer dollár (175 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán, mivel elkapta a koronavírust.

Babos a Facebook-oldalán csütörtökön azt írta, hogy két tesztje is pozitív lett.

“Múlt héten Miamiban, buborékban versenyeztem (ez azt jelenti, hogy végig csak a hotelben és a pályán voltam a többi sportolóval, maszkban stb…), ahol három negatív Covid–19 tesztem volt. Onnan átrepültem ide, Charlestonba csütörtökön és ismét egy negatív tesztet produkáltam. Azóta is folyamatosan buborékban vagyok, sehol nem voltam, betartottam minden óvintézkedést. Mindezek ellenére a tegnapi koronavírustesztem pozitív lett. Azóta volt egy második tesztem, ami szintén ezt mutatta… Nem értem hogyan, mikor és miért történt, de ez most már nem is lényeges” – írta a teniszező.

Babos elárulta, hogy szinte semmilyen tünete nincs, kicsit fáj a feje és a torka, illetve egy napig fáradékonynak érezte az izmait. Most tíz napra karanténba került, nem hagyhatja el a hotelszobáját sem.

A magyar játékos egyesben az első fordulóban búcsúzott Charlestonban, párosban pedig az orosz Veronika Kugyermetovával a negyeddöntőre készült, amikor pozitív lett a tesztje.

hvg.hu/sport/20210408_Babos_Timea_koronavirusos_lett#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?