máj 26, 2021
15 Views
0 0

Azure Stack Hub költözik a T-Systems adatközpontjába

Written by

A T-Systems budapesti adatközpontjában 2021 májusától hozzáférhető Azure Stack Hub azon intézményi és vállalati ügyfelek számára is lehetővé teszi a felhőmegoldások igénybevételét, akiket eddig jogszabályi előírás akadályozott a publikus felhő használatában. A fejlett infrastruktúra kiépítése a rendszerintegrátor szerint újabb lökést adhat a pandémia miatt amúgy is felgyorsult hazai felhő-konjunktúrának.

A hibrid felhőnek a jogi előírások teljesítésén túl technológiai és üzleti előnyei is vannak. Minimális beruházási költséggel teszi lehetővé a helyi adatközpontok korszerűsítését, az IT-kapacitás bővítését, ráadásul nem beruházásként, hanem működési költségek terhére. Emellett – mivel az adatok fizikailag elérhető közelségben maradnak -, gyors válaszadást és szünetmentes elérést biztosít. A szükséges adattárolási kapacitás az igények függvényében bővíthető vagy szűkíthető, és az adatközpont kiberbiztonsági szempontból is kiemelkedő szintű védelmet nyújtja.

tsm_adatkozpont

Atlassian felhasználók, gyülekezzetek! (x)

Június 8-10. között ismét lesz META-INF Atlassian Day. Az eddigi legizmosabb előadói lineup, nemzetközi előadókkal. Fókuszban az új Cloud és Data Center megoldások.

Atlassian felhasználók, gyülekezzetek! (x) Június 8-10. között ismét lesz META-INF Atlassian Day. Az eddigi legizmosabb előadói lineup, nemzetközi előadókkal. Fókuszban az új Cloud és Data Center megoldások.

A pandémia – amelyben rövid idő alatt, észszerű költségekkel kellett új kapacitásokat kiépíteni és üzemeltetni a home office/home school illetve az e-kereskedelmi és az e-kommunikációs igények hirtelen bővülése miatt – a vállalat tapasztalatai szerint tovább növelte a felhő iránti igényt, olyan felhasználókat is bevonzva, mint a pénzintézeti szektor intézményei, amelyek az általuk kezelt adatok természete miatt eddig nehezebben szánták rá magukat a váltásra.

A magyar felhő-piac a járvány időszakában évi 20 százalék feletti ütemben és a jövőben is várhatóan évi 15 százalékkal bővül. A felhő-alapú IT szolgáltatások használata a teljes vállalati és intézményi szegmensben közel 30 százalékra tehető, ami mintegy 72 ezer szervezetet jelent. A T-Systems Azure Stack Hub benépesülése máris megkezdődött, főleg az ipari szegmens és a pénzintézeti szektor vállalataival – árulta el konkrét cégek megnevezése nélkül a szolgáltató egy mai háttérbeszélgetésen.

A beszélgetésen elhangzott, hogy a szolgáltatás bevezetési, tervezési fázisa során egyértelmű előnyökkel szolgált a Microsoft Azure platform a konkurenciával összehasonlítva, mára azonban kiegyenlítettebbé vált a mezőny, így a “hazai terepen” üzemeltetett szolgáltatás belátható időn belül multiplatformos környezetté válhat.

www.hwsw.hu/hirek/63312/t-systems-azure-stack-hub-adatkozpont.html

Komment írása

Article Categories:
HWSW
banner

Vélemény, hozzászólás?