okt 16, 2020
11 Views
0 0

Ázsiai BL: a döntőt is Dohában rendezik meg

Written by

Az Ázsiai Labdarúgó-szövetség döntése szerint a kontinens Bajnokok Ligája küzdelmeinek egymérkőzéses fináléját Dohában rendezik meg december 19-én.

Az ázsiai BL minden mérkőzését Katarban rendezik meg (Fotó: AFP)

A bejelentés tulajdonképpen papírformának tekinthető, mivel a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakított sorozat őszi újraindulása előtt eldőlt, hogy a nyugati régió valamennyi mérkőzését Katarban rendezik meg, nemrég pedig Malajziából ugyancsak Katarba helyezték át a keleti „oldal” összecsapásainak színhelyét is.

A nyugati régióban már egészen az elődöntőig le is játszották a meccseket, és az iráni Perszepolisz jutott be a döntőbe. A keleti „oldalon” a kínai, a japán, a dél-koreai, a malajziai, az ausztrál, valamint a thaiföldi csapatok szerepelnek, és a meccseiket november 18. és december 13. között játsszák le.

A szigorú előírások ellenére több csapatot is érintett a világjárvány, így például a címvédő szaúdi al-Hilalt kizárták a sorozatból, mert annyi játékosa és stábtagja fertőződött meg a vírussal, hogy nem tudott kiállni utolsó csoportmérkőzésére. A döntés komoly vitát váltott ki, mivel az al-Hilal a le nem játszott meccsétől függetlenül már korábban kivívta a továbbjutását.

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/azsiai-bl-a-dontot-is-dohaban-rendezik-meg-2789879

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?