ápr 28, 2021
6 Views
0 0

Azok is mehetnek oltásra, akik három hónapon belül fertőződtek meg a koronavírussal – itt vannak operatív törzs legfrissebb bejelentései

Written by

A mai járványadatokat itt találja!

Az operatív törzs sajtótájékoztatóját élőben is követheti:

(A legfrissebb hírek itt)

Az operatív törzs sajtótájékoztatón elhangzott

Dr. György István az oltási munkacsoport vezetője a tájékoztató elején elmondta, hogy a magyar oltási terv sikeres, a magyar lakosság 38 százaléka már megkapta oltást. Az első oltását már több mint 3 millió 700 ezer fő kapta meg. Csütörtökön újabb 400 ezer adag Sinopharm vakcina érkezik, valamint más oltóanyagok is jönnek az országba, tehát védőoltások mennyisége már nem akadály. Hangsúlyozta, hogy már online is lehet időpontot foglalni az oltásra az ország bármely oltópontjára, oltóhelyére lehet regisztrálni.

A mai napon már az AstraZenecára is megnyitották az online időpontfoglalót, valamint abból is újabb szállítmány fog érkezni, ebből 200 ezer adag a kórházi oltópontokra fog menni. A jövőhéten hétfőtől péntekig lehet majd időpontot foglalni.

A Pfizer-vakcináról elmondta, hogy a nemrégiben érkezett szállítmányt második oltásra fogják használni, valamint a 16 és 18 éves korosztálynál fogják alkalmazni, erről majd bővebben tájékoztatnak. Elmondta, hogy azok is mehetnek oltásra, akik három hónapon belül estek át a koronavíruson.

Kiss Róbert rendőralezredes elmondta, hogy 612 ember ellen intézkedtek a tegnapi napon a maszkviselési szabályok elhagyása miatt. Vendéglátó üzletet nem kellett bezárniuk, de 117 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt.

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

www.blikk.hu/aktualis/belfold/operativ-torzs-muller-bejelentesek-aprilis-28/j814whh

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?