máj 27, 2021
11 Views
0 0

„Az volt az érzésem, menten meghalok” – drámai sorokban vallott pánikbetegségéről Laár András

Written by

„Az volt az érzésem, menten meghalok” – drámai sorokban vallott pánikbetegségéről Laár András

A humorista mániás-depressziós hajlammal született, amely vegetatív neurotikus tünetekkel párosult. Laár a zenének és a meditációnak köszönheti, hogy a tünetei nem térnek vissza.

Pánikbetegségéről és annak kezeléséről osztott meg egy bejegyzést Facebook-oldalán Laár Andárs, a L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító tagja – szúrta ki a Blikk.

Mint az a posztból kiderül, a humorista mániás-depressziós hajlammal született, amely vegetatív neurotikus tünetekkel párosult.

„Ennek köszönhetően kamasz koromban bizonyos pszichikai hatásokra felborult a vegetatív idegrendszerem működése, ami abban jelentkezett, hogy például légzési zavaraim, vagy szívritmus zavaraim támadtak egy-egy rossz gondolat, vagy ártó érzelem hatására. Emlékszem, volt, hogy egy beszélgetés közepén fel kellett állnom, hogy kimenjek a mosdóba arcot mosni, lenyugodni, mert az volt az érzésem, menten meghalok, megáll a szívverésem. Ma erre azt mondják, hogy pánikbetegség” 

– idézi fel Laár, aki fiatalon jött rá, hogy a zene harmóniája gyógyító hatással van rá. Azt mondja, ha ezt nem ismeri fel, nem élte volna túl a betegségét.

Megtanulta továbbá a légzésfigyeléses meditációt, és ma is alkalmazza. A tünetei ennek köszönhetően nem térek vissza.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210527-az-volt-az-erzesem-menten-meghalok-dramai-sorokban-vallott-panikbetegsegerol-laar-andras

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?