ápr 28, 2021
12 Views
0 0

Az USA aggódik a budapesti kínai egyetem miatt

Written by

Aggodalmát fejezte ki az Egyesült Államok a sanghaji Fudan Egyetem magyarországi terjeszkedése miatt. Az amerikai nagykövetség azt írta a Magyar Hang kérdésére, hogy Kína bizonyítottan kártékony befolyásszerzésre és a szellemi szabadság elfojtására használja a felsőoktatási intézményeit.

A Fudan Hungary Egyetem előkészítését lehetővé tevő stratégiai együttműködési megállapodást kedden írta alá Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, kormánybiztos és Xu Ningsheng, a Fudan Egyetem elnöke.

„A Biden-adminisztráció elkötelezett a jogállamiság és az emberi jogok védelme, valamint a korrupció elleni harcban, amely a diplomáciája alapját képezi. Továbbra is minden eszközt fel fogunk használni, hogy elérjük ezeket a célokat – írta a nagykövetség a Magyar Hang kérdésére, miszerint várható-e, hogy az USA szankciókat vezet be magyar magánszemélyekkel vagy cégekkel szemben korrupciós vagy emberi jogi bűncselekmények miatt – ahogy azt tette például Szlovákiában. A diplomáciai képviselet válaszában hozzátette: az adminisztráció elkötelezett a szoros kapcsolatok fenntartásában minden szövetségesével a közös értékek, a jogállamiság és a NATO-szövetség mentén.

Kiemelt képünkön a Nagyvásártelep központi épülete Budapesten, a leendő diákváros és a Fudan Egyetem helyszíne.

24.hu/kozelet/2021/04/28/fudan-egyetem-budapest-usa/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?