jún 11, 2021
4 Views
0 0

Az UNICEF szerint gyerekek tízezreit fenyegeti éhhalál az etióp Tigré tartományban

Written by

Több tízezer súlyosan alultáplált gyereket fenyeget éhhalál az észak-etiópiai Tigré tartományban, figyelmeztetett az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) pénteken.

A konfliktus sújtotta térségbe nem jutnak el az ENSZ segélyszállítmányai, emiatt mintegy 30 ezer gyerek éhezik, az ő életük komoly veszélyben van, közölte James Elder, az UNICEF szóvivője Genfben.

A világszervezet csütörtökön arra hívta fel a figyelmet, hogy Tigré tartományban mintegy 350 ezer embert fenyeget éhínség. Az ENSZ élesen elítélte, hogy a helyi fegyveres csoportok megakadályozzák az élelmiszersegélyek célba jutását. Az Egyesült Államok és az Európai Unió is közös nyilatkozatban hívta fel a figyelmet a Tigré tartományt fenyegető humanitárius vészhelyzetre.

A tartományban november elején robbantak ki a harcok, miután a Tigréi Népi Felszabadítási Front (TPLF) fegyveresei megtámadtak egy katonai bázist, az etióp haderő pedig ezután offenzívát indított. A harcokban és légicsapásokban ezrek veszthették életüket, és az Egyesült Államok azzal vádolja az etióp vezetést, hogy etnikai tisztogatást hajtott végre a régióban. A hatmilliós Tigrében becslések szerint egymillió ember hagyta el otthonát a harcok elől menekülve. A régió azóta nagyrészt el van szigetelve a külvilágtól. (MTI)

444.hu/2021/06/11/az-unicef-szerint-gyerekek-tizezreit-fenyegeti-ehhalal-az-etiop-tigre-tartomanyban?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?