jan 14, 2021
10 Views
0 0

Az új év első nagy pofonját a Bayern München kapta: 21 éve nem történt a klubbal ilyen

Written by

8 perce

Boldog kieli játékosok, a háttérben szomú Bayern-futballisták. / Fotó: EPA/Fokke Strangmann

Boldog kieli játékosok, a háttérben szomú Bayern-futballisták. / Fotó: EPA/Fokke Strangmann

Az egyik legjobbját, Robert Lewandowskit pihentette, de rá is fázott a Bayern, amely 11-esekkel esett ki a Német Kupából a másodosztályú Holsten Kiellel szemben. 21 éve nem érte ilyen csúfság a német rekordbajnokot.

Már az is óriási meglepetés volt, hogy egyáltalán kikapott a Bayern München a Német Kupában, hiszen ilyen legutóbb 2018 nyarán esett meg vele. Akkor a Frankfurt ellen, a döntőben szenvedett vereséget.

(A legfrissebb hírek itt)

Most viszont egy másodosztályú klub, a Holsten Kiel lepte meg a címvédő bajorokat. A kiscsapat végig bátran játszott, Gnabry gólját már a 37. perben – Bartels révén – kiegyenlítették. A második félidő elején Leroy Sané juttatta ismét vezetéshez a Bayernt.

Három perc volt a hosszabbítás, de az ápolások és a cserék miatt játékvezető még kettőt rátett. Balról jött a bedobás, majd a beívelés is. Hauke Wahl pedig teljesen üresen érkezett, és pár méterről befejelte a hosszabbítást érő gólt.

A kétszer tizenöt percben sok minden már nem történt, így a 11-esek döntöttek. A hatodik körig jutottak, addig senki nem hibázott. Aztán a Bayernbe csereként beálló Marc Roca kihagyta, Finn Bartels viszont berúgta. A Kiel jutott tovább a legjobb tizenhatba.

A Bayern Münchennel 21 éve nem történt olyan, hogy a kupa második körében búcsúzzon. Akkor a Magdeburgtól kapott ki ugyanígy, hosszabbítás után 11-esekkel.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Az álmaink és jelentésük. Így fejtsük meg könnyedén miről is szólnak (x)
A vaspótlás a férfiak esetében is elengedhetetlen! Ezzel a módszerrel pedig könnyű és biztonságos is (x)
labdarúgás német kupa Bayern München

www.blikk.hu/sport/kulfoldi-foci/labdarugas-nemet-kupa-bayern-munchen/heyfznd

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?