okt 16, 2020
5 Views
0 0

Az SZFE új vezetése: 18 óráig mindenkinek el kell hagynia az egyetem épületeit

Written by

Előre hozott őszi szünettel ürítenék ki az egyetemet.

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja, valamint az egyik új rektorhelyettes, Novák Emil rektori utasítást küldött körbe az intézmény oktatóinak és dolgozóinak – írta meg a Telex. A levélben az áll, hogy az őszi szünetet előrébb hozzák október 16 és 26 közé, és

ebben az időszakban az egyetem épületeiben és kollégiumában karbantartást és fertőtlenítést csinálnak majd, ezért azok zárva lesznek, azokban tartózkodni tilos, azokat maximum péntek este 18 óráig mindenkinek el kell hagynia.

A megjelölt időponttól kezdve kizárólag írásos kancellári engedéllyel lehet az egyetem létesítményeiben tartózkodni. Az új vezetés változatos eszközökkel igyekezett eddig is megnehezíteni az egyetemfoglalók dolgát, például lekapcsolták az internetet és lecserélték a zárakat az Ódry színpadon, ahol a hallgatók a fórumokat tartották. Szarka Gábor egy interjőban azt nyilatkozta, hogy a lehető legtovább el fog menni abban, hogy „ezt a belső anarchiát” megszüntesse.

Az SZFE diákjai és tanárai ma reggel nyújtották be közös alkotmányos panaszukat, az egyetemi autonómiát sértő törvény megsemmisítését kérve az Alkotmánybíróságtól.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

24.hu/kultura/2020/10/16/szfe-szarka-gabor-egyetemfoglalas-epulet-kiuritese-novak-emil/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?