okt 18, 2020
6 Views
0 0

„Az SZFE nem ő, az SZFE mi vagyunk” – üzenték Szarka Gábornak az SZFE-s lázadók

Written by

Egy videóval reagáltak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói Szarka Gábor kijelentésére, amelyben az újonnan kinevezett kancellár a tanköztársaságot magánkezdeményezésnek nyilvánította az SZFE nevében, az egyetemfoglalás felelőseiként pedig Upor László volt rektorhelyettest és Csernai Mihályt, az SZFE Hallgatói Önkormányzatának elnökét nevezte meg. 

„Ötletgazdája van, ha bűnbakot keres, megtalálta, én vagyok az” – mondta Németh Gábor egyetemi oktató, majd hozzátetette: 

Az SZFE nem ő, az SZFE mi vagyunk. 

„Ha bűnbakot keresnek, megtalálták” – üzenik ezután a videóban a hallgatók, akik egyesével vállalják, hogy részt vesznek a blokádban. 

A SZFE vezetése vasárnap jelentkezett egy közleménnyel, amely szerint a korábban kiadott rektorhelyettesi és kancellári rendelkezések továbbra is érvényben vannak, az egyetemen az őszi szünet hivatalosan elkezdődött. Az első munkanap 2020. október 27-én lesz,

aki pedig az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az SZFE létesítményeiben tartózkodik, azt saját felelősségére teszi, vállalva minden következményt.

index.hu/belfold/2020/10/18/szfe_szarka_gabor_diakok_uzenet/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?