jan 14, 2021
9 Views
0 0

Az RTL csakazértis kiáll a botrányba keveredett Krekó Péter mellett

Written by

Krekó Péter balliberális elemző (Forrás: RTL Klub, Fókusz, 2020. január 12.)

Az RTL csakazértis kiáll a botrányba keveredett Krekó Péter mellett

Hiába kavart országos botrányt Krekó Péter balliberális politológus kijelentése (mely szerint ha aláássák az emberek oltási hajlandóságát, azzal kárt lehet okozni Orbánnak), az RTL Klub teljes mellszélességgel kiáll a Political Capital vezetője mellett. Legalábbis erre utal, hogy a német érdekeltségű, szélsőliberális tévécsatorna továbbra is szakértőjeként szerepelteti Krekót a műsorában. Érdekes, 2006 őszén ennél sokkal kevesebbért tették ki egy másik szakértőjük, Urbán Flórián szűrét, akinek csupán annyi volt a „bűne”, hogy jelen volt a tévészékház ostrománál. De hát Urbán jobboldali volt, nem úgy, mint Krekó…

A tét meglehetősen nagy. Ha aláássák az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor [Orbánnak] kell viselnie a politikai következményeket

– ezt nyilatkozta még december végén a brüsszeli Politicónak Krekó Péter, a Political Capital nevű balliberális elemzőintézet vezetője. A kijelentés hatalmas botrányt kavart, hiszen a gondolatmenet könnyen úgy is értelmezhető, mintha Krekó ötletet akarna adni az ellenzéknek arra, hogy aláássa a vakcinába vetett közbizalmat, mert ezáltal érheti el vágyott célját, Orbán Viktor megbuktatását. Az ellenzék egyébként ezt teszi azóta is: folyamatosan uszítja, hergeli az embereket az oltás ellen, s ennek köszönhetően az ellenzéki szavazók sokkal inkább szkeptikusak a koronavírusoltás ellen, mint a kormánypártiak.

  • Vagyis az ellenzék felelőtlen halálkampányának és Krekó Péter könnyen félreérthető szavainak súlyos, akár emberéletekben mérhető következménye is lehet.

Krekó Péter a maga részéről visszautasította, hogy bárkit bujtogatott volna az oltásellenes hangulatkeltésre. Állítása szerint ő nem az ellenzékre, hanem Orbánékra utalt, amikor az oltási hajlandóság aláásásáról beszélt. (A politológus mindezt a Pesti TV Politikai Hobbista című műsorában szögezte le.)

A botrány kirobbanása után Orbán Viktor miniszterelnök és több fideszes politikus is botrányosnak nevezte Krekó szavait, és fölszólították az ellenzéket, hagyja abba a „halálkampányt”. Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája petíciót indított, amelyet jelen pillanatban már csaknem 22 ezren írtak alá. (IDE KATTINTVA lehet aláírni.) Bayer úgy fogalmazott:

A kijelentés gyalázat, a szó minden értelmében! (…) A mai magyarországi baloldal stratégája nem kevesebb, minthogy el kell venni az emberek kedvét a védőoltástól, ennek következtében a járvány majd tovább szedi áldozatait, és ezért a társadalom majd a kormányt fogja megbüntetni – értsd: így nyerhetik meg a következő választásokat. (…) Mintha csak vezényszó lett volna Krekó véleménye, a Jobbik ki is adott egy közleményt, amelyben tiltakozott a koronavírus elleni orosz vakcina hazai használata ellen. (…) Mi, felelősen gondolkodó magyar állampolgárok és hazaszerető emberek nem tűrhetjük szótlanul mindezt! Mert felelősek vagyunk egymásért, gondoljunk bármit a világról, politikáról, hitről, Istenről vagy emberről. (…) Meg kell mutatnunk ezeknek a semmitől vissza nem riadó gazembereknek, hogy most értek el ahhoz a határhoz, ahonnét vagy visszafordulnak, vagy számolniuk kell a következményekkel!

Jellemző, hogy a balliberális ellenzék azóta sem határolódott el Krekótól, sőt azt sem ismerték be, hogy az elemző félreérthetően fogalmazott. Ehelyett a Fideszt és a kormánypárti médiát kezdték el hibáztatni, amiért „kiforgatták” a politológus szavait. (Érdekes, olyankor nem ilyen finnyásak, amikor éppen Bayer Zsolt mondandóját kell kiforgatni, a feje tetejére állítani, hogy aztán tüntetést szervezhessenek ellene.) A Krekó melletti kiállást mutatja, hogy az RTL Klub kedden a Fókuszban „független” szakértőként szólaltatta meg a Political Capital vezetőjét. Tehát szó sincs arról, hogy háttérbe vonnák a viták kereszttüzébe került elemzőt…

  • Ennyiből is látszik: a balliberális ellenzék gyakorlatilag képtelen önvizsgálatot tartani, bocsánatot kérni bármiért, a végsőkig kitartanak lebukott, botrányba keveredett „közkatonáik” mellett. Persze, erre az ő szemszögükből azt is lehet mondani: a végsőkig szolidárisak egymással. Eközben a nemzeti oldalon olykor a legapróbb bakiért is a sajátjai lövik hátba a frontvonalban küzdő politikust, újságírót, közszereplőt. Ha másban nem is, effajta szolidaritásban nem ártana példát venni a balliberálisokról! 
SZOLIDARITÁS. A balliberális szolidaritás természetesen csak az elvbarátok felé működik. Erre példa Urbán Flórián egykori válogatott labdarúgó esete, aki az RTL Klub szakkomentátora volt 2006 őszéig, ám miután fotó készült róla a tévészékház ostromakor a Szabadság téren, kitették a szűrét. De ő jobboldali volt, hiszen Gyurcsány ellen tüntetett – így mellette már nem kellett kiállni… Urbán Flórián egyébként semmilyen törvénybe ütközőt nem követett el, csupán ott volt a helyszínen, és tüntetett. (Sváby András is ott volt, sőt nevetgélt is, miközben a háttérben autók égtek, mégsem rúgták ki emiatt akkori munkahelyéről, a TV2-től.)

pestisracok.hu/az-rtl-csakazertis-kiall-a-botranyba-keveredett-kreko-peter-mellett/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?