máj 4, 2021
9 Views
0 0

Az osztrák kancellár reméli, hogy a járvány után visszaállnak a gazdasági kapcsolatok Szlovákiával

Written by

Az osztrák kormányfő Bécsben fogadta a hivatalába az egy hónappal ezelőtt beiktatott Hegert.

(A legfrissebb hírek itt)

A tanácskozás után tartott közös sajtótájékoztatón Kurz kiemelte a két ország közötti hagyományosan jó gazdasági kapcsolatokat, megemlítette kétezer osztrák vállalat szlovákiai jelenlétét, és szólt az ingázók helyzetéről is.

Kijelentette, hogy mindkét országban csökkenő tendenciát mutatnak a járványügyi mutatók, és jól halad az oltási kampány.

Közös célként említette meg az Európai Unión belüli utazási szabadság mielőbbi helyreállítását, és megköszönte szlovák kollégájának, hogy az uniós fórumokon hasonló véleményt fog képviselni a témában. Hozzátette: amennyiben belátható időn belül nem születik közös európai megoldás, elképzelhetőnek tartja, hogy Szlovákiával bilaterális egyezmény keretein belül könnyítsék meg a két ország közötti személy- és áruforgalmat.

Heger „kulcsfontoságú partnernek” nevezte Ausztriát, azt hangoztatva, hogy a jószomszédi kapcsolat további erősödését várja. Kiemelte, hogy Ausztria 6,6 milliárd euróval már jelenleg is a harmadik legnagyobb befektető Szlovákiában.

Üdvözölte, hogy az úgynevezett zöld útlevél tekintetében mindkét ország a közös uniós megoldás híve, majd hozzátette: együttesen a minden tagállamra érvényes, kompatibilis utazási szabályozást támogatják majd.

(Ez is érdekelheti: Ausztria nem várja meg az EU-t: saját védettségi igazolványt vezetnek be)

Heger egyúttal meghívta Sebastian Kurz kancellárt Szlovákiába, reményét fejezve ki, hogy erre mihamarabb sor kerül, hiszen hivatalban lévő osztrák kancellár 2014 óta nem járt országában.

A szlovák kormányfő Bécsben találkozik Alexander Van der Bellen köztársasági elnökkel is.

Kiszámítható kölcsönre van szüksége?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/sebastian-kurz-eduard-heger-koronavirus-gazdasag/2gt4r12

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?