ápr 27, 2021
9 Views
0 0

Az ország egyik legkorszerűbb tűzoltó-laktanyája készült el Gyöngyösön

Written by

Nagy Csaba tájékoztatása szerint a gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltségnek és a város hivatásos tűzoltó-parancsnokságának helyet adó épületegyüttest a napokban vehették birtokba a katasztrófavédelem munkatársai és a helyi hivatásos tűzoltók.

(A legfrissebb hírek itt)

A gyöngyösi Bethlen Gábor utcában több mint 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból készült el a korszerű, jól felszerelt, gazdaságosan üzemeltethető létesítmény – tette hozzá. A város szívében csaknem egyhektáros telken fekvő laktanya nagy előnye, hogy a káresethez riasztott tűzoltó járművek gyorsan és akadálymentesen tudják megközelíteni a fontosabb utakat, mivel a komplexumból négy irányba lehet kihajtani – jelezte.

Több mint 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból készült el a laktanya / Fotó: MTI / Komka Péter

Több mint 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból készült el a laktanya / Fotó: MTI / Komka Péter

(Ez még érdekelheti: Jövőre elkezdődhet a Keleti pályaudvar aluljárójának felújítása – Rá sem lehet majd ismerni)

A gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség 64 település biztonságáért felel, míg a helyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság 48 település több mint 114 ezer lakójának védelmét látja el. A beruházás eredményeként csökken a vonulási idő, minimalizálhatók a károk, azaz biztonságosabbá válik a környéken élők élete – húzta alá a szóvivő.

(MTI)

EXTRA AJÁNLÓ
Lépésről lépésre: íme, egy egyedi ajándék anyák napjára! (x)
Egy vitamin a szép hajért, bőrért és körmökért: így hat ránk a biotin (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/gyongyos-tuzolto-laktanya-elkeszult/e25g3z4

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?