márc 31, 2021
6 Views
0 0

Az oroszok belehúztak, már állatokat is beoltanak a koronavírus ellen

Written by

Mi több, nem csak létezik, de alkalmazzák is azt, hiszen a legfrissebb beszámolók szerint a Carnivac-Cov elnevezésű készítménnyel egy nyércet oltottak be a hivatalosan kiadott forgalmazási engedélyt követően először, amelyről egy videó is napvilágot látott.

(A legfrissebb hírek itt)

Arról bővebb információ eddig nem érkezett, hogy más országban is hasonló törekvések zajlanának, annyi viszont biztos, hogy prémes állatoknak, valamint házi lélekmelegítőinknek, így például cicáknak és kutyáknak is ajánlott a beadása. Az Index cikkéből kiderül, hogy minderre egészségügyi szempontokból is fontos volt sort keríteni, lévén az elmúlt hetekben több olyan eset is történt, ahol állatokban mutatták ki a koronavírust, amely rájuk is kedvezőtlenül hatott.

Oroszországban két macskáról tudnak, amelyeknél ilyesmi történt, de a világot jelenleg is nehéz helyzetbe sodró brit variánst illetően egyes tanulmányok szerint előfordult, hogy emberről kutyára vagy macskára terjedt és okozott megbetegedést.

(Ez is érdekelheti: Meghosszabbította a márciusi bérletek érvényességét a BKK)

A vizsgálatok tavaly októberben indultak, és az elvégzett tesztek kivétel nélkül sikeresnek mondhatóak, hiszen antitestet alakítanak ki az oltások, ám állatok esetén a védelemhez a jelenlegi ismerteik alapján hat hónap kell – mondta el Konsztantyin Szavenkovot, az orosz Állategészségügyi és Növényvédelmi Szövetségi Szolgálat (Rosszelhoznadzor) helyettes vezetője.

A vakcinának van egy másik jelentős szerepe is, hiszen amennyiben további variánsok jelennének meg, kevesebb eséllyel adna teret azok terjedésének emberről állatra, vagy épp állatról emberre.

EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/oroszorszag-koronavirus-oltas-allatok/065jhtr

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?