ápr 29, 2021
9 Views
0 0

Az ördög ügyvédje – Visszautasítja az ügyészség Czeglédy alaptalan vádaskodását

Written by

Az ördög ügyvédje – Visszautasítja az ügyészség Czeglédy alaptalan vádaskodását

Czeglédy Csaba hetek óta nem válaszol Budai Gyula neki címzett egyértelmű kérdéseire, hogy ő-e „Az ördög ügyvédje” és valóban van-e egy svájci bankszámlája. Valószínűleg nem véletlenül. A Borkai-üggyel összefüggésben zsarolás és más bűncselekmények megalapozott gyanújával folyamatban lévő büntetőügyben napvilágra került információk Czeglédy Csaba szerepére vonatkozóan érzékenyen érinthették Gyurcsány ügyvédjét, ugyanis azóta szinte folyamatosan támad és terel. Budai Gyula szerint előremenekül – ezért támadta most meg a Fővárosi Főügyészséget is, egészen elképesztő, alaptalan vádakkal.

A PestiSrácok.hu írta meg, hogy „Az ördög ügyvédje” ügy, amely az egyik sértett feljelentése alapján indult, azt éppen nem mondanánk, hogy váratlan, de fontos fordulatot hozott. Minősített személyes adattal való visszaéléssel két személyt gyanúsított meg a Nemzeti Nyomozó Iroda, az egyikük Czeglédy Csaba. A gyanú szerint a lejárató, bűnözők közreműködésével készült szexvideót és más lejárató blogbejegyzéseket, Facebook-posztokat „Az ördög ügyvédje” oldalon egy olyan hitelkártyával fizették, amely Czeglédy Csabáé. A gyanúsítás többek között olyan adatokon alapul, amelyet svájci és amerikai hatóságok jogsegélyszolgálat keretében bocsátottak a Fővárosi Főügyészség rendelkezésére. Czeglédy Csaba most a 24.hu-nak nyilatkozott az ügyről, egészen meredek dolgokat állítva. Többek között azt mondta, hogy a Fővárosi Főügyészség „átverte a Facebookot”, és azért hivatkoztak köztörvényes bűncselekményre, mert különben a techóriás soha nem szolgáltatott volna adatokat. Az ügyészség megkeresésünkre határozottan visszautasította Czeglédy vádjait. Mint írták, még csak nem is közvetlenül egy gazdasági társasághoz, hanem külföldi igazságügyi hatóságok részére terjesztettek elő jogsegélykérelmet.

Szintén a PestiSrácok.hu írta meg – és Polt Péter Budai Gyula kérdésére adott válaszából is egyértelműen kiderül –, hogy nincs két ügy. Egy nagy ügy van az „Az ördög ügyvédje” karaktergyilkos, lejárató akciója kapcsán, amely alapvetően zsarolás és más bűncselekmények gyanújával van folyamatban a Nemzeti Nyomozó Irodánál. Azt követően indult nyomozás, hogy az ügy egyik sértettje, Rákosfalvy Zoltán feljelentést tett, ugyanis többen is megzsarolták a felvételekkel. A nyomozás kiderítette – de a sajtó is több ízben beszámolt róla részletesen, még a kormánypártisággal véletlenül sem vádolható Index is –, hogy az ominózus videofelvétel sem véletlenül készült és került a zsarolók kezébe, hanem egy alvilági figurák által megszervezett, előre eltervezett akció keretében. A lányokat az az F. Gábor közvetítette ki a bulihoz, aki később a videóval zsarolt, de egy Suba gúnynevű diósdi férfi, sőt a győri DK-s, volt válogatott futballista, Póczik József is próbálkozott súlyos milliókat kérni a videón szereplőktől.

A 2019 októbere óta folyamatban lévő büntetőeljárásban eddig nyolc embert gyanúsítottak meg különféle bűncselekményekkel. Az eljárás tárgya zsarolás és más bűncselekmények. Ennek az ügynek lett gyanúsítottja Czeglédy is, akit konkrétan kilenc rendbeli személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítottak meg. A gyanúsítás szerint Czeglédy hitelkártyájáról fizették „Az ördög ügyvédje” Facebook-posztjait. Korábban a Fővárosi Főügyészség megkeresésünkre megerősítette, hogy a svájci és az amerikai igazságügyi hatóságoknál éltek a jogsegélykérelemmel a vizsgálatban.

Budai Gyula írásban intézett kérdést Polt Péter legfőbb ügyészhez, aki válaszában azt írta:

A közölt megalapozott gyanú a nyomozás során beszerzett bizonyítási eszközökön, így tanúvallomásokon és okiratokon nyugszik. Az eljárás tárgyát képező pénzügyi műveletre vonatkozó ténymegállapítás más államtól kért nemzetközi bűnügyi jogsegély teljesítésének eredményeként közölt adatokon alapul.

Ezt elég nehéz máshogy értelmezni, mint ami portálunk információja is, hogy az a bankszámla, amelyről fizették az ominózus lejárató Facebook-hirdetéseket, egy svájci bankszámla. Az amerikai jogsegélyre ugyanis azért volt szükség, mert „Az ördög ügyvédje” blog szerverét találták meg az USA-ban. A 24.hu szerint az IP-címek szálai Dublinba is elvezetnek. Akárhogy is osztunk-szorzunk, a pénzügyi műveletekre, tehát a fizetésre Svájc marad a megoldás.

Budai Gyula többször is kérdéseket szegezett már Czeglédy Csabának, miszerint ő-e „Az ördög ügyvédje” és valóban van-e svájci bankszámlája, de Czeglédy nem válaszol. Portálunknak viszont helyreigazítási kérelmet küldött, amiben tagadja a svájci bankszámlát – mondjuk azt is tagadja, hogy bármi köze lenne „Az ördög ügyvédje” akcióhoz, holott már meg is gyanúsították ezért.

A 24.hu most egy elég kacifántos cikket közölt, amelyben ugyan felemlegetik a Borkai-ügy zsarolási szálát, mégis gond nélkül leírnak olyan mondatokat, hogy „a Fővárosi Főügyészség átverte a Facebookot”, amikor „zsarolásnak mondott bűncselekményre alapozva fordult a felhasználói adatokat komolyan védő közösségi oldalhoz”.

Amennyiben azt közölték volna a Facebookkal, hogy a magyar kormánypárt számára kínos bejegyzések miatt folytatnak nyomozást személyes adattal visszaélés kapcsán, a Facebook soha nem adta volna ki egy olyan országnak a politikailag szenzitív adatokat, amelyet az USA elnöke totalitárius rendszernek tart és Fehéroroszországhoz hasonlít. A Facebooknak Magyarország vonatkozásában az elkövetkező egy évben sokkal körültekintőbben kellene eljárnia

– nyilatkozta Czeglédy a portálnak. Érdekesség, hogy mindeközben a Czeglédy által betámadott Fővárosi Főügyészséget meg sem kérdezték. Mi is megkerestük a Fővárosi Főügyészséget, akik azt írták: határozottan visszautasítják Czeglédy állítását. 

A Fővárosi Főügyészség a törvényi előírásoknak megfelelő jogsegély kérelmeket terjesztett elő külföldi igazságügyi hatóságok részére, és nem közvetlenül egy gazdasági társaságnak. A külföldi hatóságok a nemzetközi előírásoknak és a saját jogszabályaiknak való megfelelés ellenőrzését követően, azokat teljesítették

– hangsúlyozta válaszában a hatóság. Budai Gyula szerint az elmúlt hetekben történtek érzékenyen érinthették Czeglédyt, mert masszívan hallgat, illetve terel, most pedig előre próbál menekülni és vádaskodik. Arra a kérdésre pedig továbbra sem hajlandó egyértelmű választ adni, ő-e „Az ördög ügyvédje” és van-e titkos svájci bankszámlája. Budai csütörtökön délután újabb Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben azt írta:

Czeglédy Csaba beismerte, hogy ő „Az ördög ügyvédje”? Czeglédy Csaba úgy megrémült, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda a Fővárosi Főügyészségen keresztül nemzetközi jogsegélykérelemmel fordult a Facebook Írországi Központjához, hogy meg sem állt a 24.hu szerkesztőségéig. Czeglédy Csaba szerint a Fővárosi Főügyészség „átverte” a Facebook központját azzal, hogy egy zsarolási ügyre hivatkozva kért információkat „Az ördög ügyvédje” nevű Facebook oldalról. De Csaba, mit nem értesz azon, hogy a Rendőrség egy olyan zsarolás miatt folyó büntetőügyben kér információkat a Facebook-tól, amely ügynek – gyanúsítottként – te is érintettje vagy? A Rendőrség nem kérhet „kabátlopás” miatt nemzetközi jogsegélyt, ha zsarolás bűncselekményében folytat eljárást! Csaba! Ezt neked – ügyvédként – tudnod kellene! De lehet, hogy mégiscsak probléma van azzal a jogi szakvizsgával, amelyet gyanús körülmények között tettél le? Szerintem ne a Fővárosi Főügyészséget és a Rendőrséget támadd, hanem állj ki a nyilvánosság elé és válaszolj azokra a kérdésekre, amelyeket korábban feltettem neked: most van olyan svájci bankszámlád, amelyről finanszírozták „Az ördög ügyvédje” blog hirdetéseit, vagy nincs? Most te finanszíroztad az Amerikai Egyesült Államokban lévő blog szerverét, vagy nem te finanszíroztad? Most te vagy „Az ördög ügyvédje” Csaba, vagy nem te vagy? Miután ezekre a kérdésekre válaszoltál, akkor lehet rohangálni a 24.hu szerkesztőségébe, de ott is a valóságot kellene elmondani és nem a Rendőrségre és Fővárosi Főügyészségre mutogatni, akiknek áldásos tevékenységed és az általad elkövetett bűncselekmények bőven adnak feladatot. Mindenki izgatottan várja a feltett kérdésekre adandó válaszaidat! Csaba, legyél végre bátor és állj ki a nyilvánosság elé!

Forrás: PS/24.hu/Facebook; Vezető kép: MTI/Rosta Tibor

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/ordog-ugyvedje-visszautasitja-az-ugyeszseg-czegledy-alaptalan-vadaskodasat/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?