ápr 27, 2021
1 Views
0 0

Az oltás felgyorsulására számít az Európai Bizottság elnöke

Written by

Az Európai Bizottság elnöke szerint továbbra reális az a cél, hogy az európai felnőtt lakosság legalább 70 százalékát július közepéig beoltsák. Ursula von der Leyen bizakodását a gyorsuló uniós oltóanyaggyártással magyarázza.

Az AstraZeneca gyógyszercég vakcináját több helyen is gyártják az unió területén, de a brit-svéd oltóanyagra egyre kevésbé számíthat az unió, miután jogi útra lépett az Európai Bizottság és az AstraZeneca közötti vita, amit a koronavírus elleni oltóanyag-szállítás késlekedése okoz.

A bizottság azért szánta rá magát a jogi lépésre, mert a brit-svéd vállalat késve adott felvilágosítást arról, miért nem tartja magát a vakcinaszállításról szóló szerződésekhez.

Spanyolországban, Barcelonában meg is kezdődött az első tömeges oltás – pont az AstraZeneca vakcinájával. Egyelőre kísérleti jellegű a program, mert nincs annyi oltóanyag, hogy az egész országban elkezdjék a tömeges kampányt.

Dániában is lassan halad az oltás. Koppenhágában az egyik nagy söröző gyorsteszttel szeretné vonzani a vendégeket. Átszámítva 7300 forintba kerül a teszt, amihez jár egy sör, amit az eredményre várva lehet elfogyasztani.

Az olaszok inkább bort vagy pizzát kérnek. A lazításoknak köszönhetően ugyanis újraindult a szabadtéri vendéglátás.

Az olaszok 21 százaléka kapta már meg a koronavírus elleni oltás első dózisát. A gócpontként ismert, tízmilliós Lombardia tartomány bejelentette, hogy nem használja tovább az AstraZeneca-vakcinát, kivéve azok esetében, akiknek még ebből az oltóanyagból második adagot is kapniuk kell.

Hír TV

hirtv.hu/ahirtvhirei/az-oltas-felgyorsulasara-szamit-az-europai-bizottsag-elnoke-2520720?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?