máj 30, 2021
11 Views
0 0

Az olimpikonoknak alá kell írniuk, hogy elfogadják, akár bele is halhatnak a koronavírusba

Written by

A tokiói olimpiára utazó sportolóknak alá kell írniuk egy nyilatkozatot, amely szerint tudomásul veszik, hogy koronavírusos megbetegedés miatt akár meg is halhatnak, szúrta ki a 444.hu.

Az Insidethegames beszámolója szerint eredetileg a Yahoo Sports jelentette meg a kötelezően aláírandó dokumentumot, amely lényegében annyit jelent, hogy az olimpikonok vállalják a következményeket.

Elfogadom, hogy a játékokon a saját felelősségemre veszek részt, ideértve a játékokon való részvételemre gyakorolt bármilyen hatást, súlyos testi sérülést vagy akár halált is, amelyet az egészségügyi kockázatok lehetséges kitettsége von maga után, mint például a COVID-19 és más fertőző betegségek vagy extrém hőviszonyok

– áll a dokumentumban.

A World Players Association (WPA), vagyis a világjátékok szakszervezete azonnal felszólította az olimpiai bizottságot, hogy ezt a pontot vegyék ki a feltételek közül. Válaszként annyit kaptak, hogy ez törvényesen megírt kitétel, az olimpiai bizottság operatív vezetője szerint a nyilatkozat a gyakorlat része. A legutóbbi, 2016-os olimpián nem szerepelt sem a hőség, sem a saját felelősségvállalás a Rióba utazó sportolók nyilatkozatában.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.


Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért.
Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

24.hu/sport/2021/05/30/tokioi-olimpia-nyilatkozat-koronavirus-felelossegvallalas-halal/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?