ápr 9, 2021
10 Views
0 0

Az MLSZ azt szeretné, hogy sok szurkoló nézze a foci-Eb-t a Puskás Arénában

Written by

Az UEFA várhatóan pénteken közli, hogy a 12 rendező város stadionjában mekkora kapacitással számolnak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azt szeretné, hogy a lehető legtöbb szurkoló nézhesse az Európa-bajnoki mérkőzéseket a Puskás Arénában.

Azt szeretnénk, hogy – amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi – a lehető legtöbb szurkoló a Puskás Arénában nézhesse a mérkőzéseket, a biztonsági és járványügyi előírások maximális betartása mellett” 

– fogalmazott csütörtökön az MTI-nek Sipos Jenő.

Az MLSZ szóvivője hangsúlyozta, ami az Eb-rendezést és a magyarországi újranyitást illeti, két külön dologról van szó, amelyeket nem szabad összemosni. Kiemelte, hogy az európai szövetség (UEFA) kérésére szerdáig kellett tájékoztatást adni a stadion várható kihasználtságáról a júniusban rajtoló kontinensviadalon, de ha két héttel előbb, vagy két héttel később lett volna a határidő, nagy valószínűséggel akkor is ugyanazt a választ adta volna az MLSZ.

Az UEFA várhatóan pénteken közli, hogy a 12 rendező város stadionjában mekkora kapacitással számolnak, amelyen legfeljebb április 28-áig lehet még változtatni. Az MLSZ a hivatalos tájékoztatásig nem hozza nyilvánosságra a saját elképzelését. “Az MLSZ feladata most, bő két hónappal az esemény előtt, hogy tervezzen, és próbáljon átlátható helyzetet teremteni a jegyvásárlók, szurkolók számára. A részletekről a jövő héten adunk bővebb tájékoztatást” – mondta Sipos.

A kontinenstornát 12 városban, köztük Budapesten bonyolítják le június 11. és július 11. között, a házigazdáknak szerdáig kellett benyújtaniuk a nézők beengedésével kapcsolatos tervezetüket. A helyszínekről várhatóan az UEFA április 20-ai kongresszusán hoznak végső döntést. A Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek, a magyar válogatott Budapesten fogadja a címvédő portugál és a világbajnok francia csapatot. A csoport negyedik tagja Németország lesz.

Csütörtök este az azeri szövetség is közzétette álláspontját, eszerint a bakui 69 ezer férőhelyes Olimpiai Stadionban ötvenszázalékos lehet majd a lelátók kihasználtsága. Az azeri főváros három Eb-csoportmeccsnek és egy negyeddöntőnek ad otthont.

hvg.hu/sport/20210409_mlsz_puskas_arena_foci_eb_stadion#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?