ápr 5, 2021
7 Views
0 0

Az LG többet nem gyárt okostelefont

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Az LG 2015 második negyedéve óta gyártotta veszteséggel az okostelefonokat, az ágazat halmozott vesztesége azóta megközelítette a 4,5 milliárd dollárt. A cég az utóbbi időszakban vevőt keresett mobilgyártó ágazatára, de ez nem járt sikerrel.     

Az LG jelenleg mintegy 2 százalékos részesedéssel rendelkezik a globális okostelefon-piacon. Tavaly 23 millió készüléket szállított ki, szemben a piacvezető Samsung 256 millió készülékével.      

Az LG rámutatott arra, hogy az okostelefon-gyártás leállítása rövid távon csökkentheti bevételét, hosszabb távon ugyanakkor javítja a cég pénzügyi helyzetét. Az LG öt üzletágából az okostelefon-gyártó a legkisebb, a cég teljes bevételének 7 százaléka keletkezik itt.    

A cég közleménye szerint július 31. után is értékesíti a raktáron lévő okostelefonjait és bizonyos ideig biztosítja a szervizszolgáltatást, illetve a szoftveres frissítéseket. Az LG volt az egyik első cég a világon, amely Android operációs rendszert alkalmazott mobiltelefonjaiban.

Címlapkép: Manuel Blondeau/AOP.Press/Corbis (Photo by AOP.Press/Corbis via Getty Images

www.portfolio.hu/uzlet/20210405/az-lg-tobbet-nem-gyart-okostelefont-477050

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?