ápr 12, 2021
8 Views
0 0

Az izraeli titkosszolgálat támadhatta meg az iráni urándúsítót

Written by

Az izraeli robbantás kilenc hónappal veti vissza a munkát az iráni Natanz urándúsítóban, és bár az izraeli média első riportja arról adott hírt, hogy az esetet kibertámadás okozta, frissebb beszámolók szerint szerint valójában robbanószerkezetet használtak – írja a New York Timesra hivatkozva a Jerusalem Post. Mint írják, a robbanás jelentős károkat okozott a létesítményben, és legalább kilenc hónapba fog kerülni, hogy a károkat kijavítsák, és ismét elkezdődhessen a termelés.

Amennyiben itt valójában egy izraeli titkosszolgálati műveletről volt szó, ennek kiszivárogtatása rendkívül súlyos. Rendkívül káros érdekekre és arra a küzdelemre, amelyet a az iráni nukleáris fegyverek előállításával való kísérletekkel szemben folytatunk. Vannak olyan műveletek, amelyeknek titokban kell maradniuk

– nyilatkozta a New York Timesnak Danny Yatom, a Mossad volt vezetője. A BBC értesülése szerint Mohammed Dzsdavád Zaríf iráni külügyminiszter azóta bejelentette, hogy országa „bosszút fog állni az Izraeli beavatkozásért”.

 

index.hu/kulfold/2021/04/12/izrael-iran-robbanas-natanz-tamadas/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?