okt 16, 2020
4 Views
0 0

Az immunológus szerint jó hír, hogy több kísérleti koronavírus kezelés tesztelését felfüggesztik

Written by

Az immunológus szerint jó hír, hogy több kísérleti koronavírus kezelés tesztelését felfüggesztik

Egyre több gyógyszergyártó cég függeszti fel a kísérleti koronavírus-kezelésének tesztelését, egyelőre nyilvánosságra nem hozott egészségügyi problémákra hivatkozva. ​

Az immunológus szerint ezek jó hírek abban az értelemben, hogy – szemben a védőoltás-ellenesek fenntartásával egy rendkívül alapos, nyilvánosság előtt is nyitott vizsgálatokról van szó. 

Falus András az ATV Start című műsorában azt is hozzátette, hogy 50-60 ezer tesztelés esetén mindig van 1-2 ember, akiknél valamilyen mellékhatások lépnek fel. Szerinte ilyenkor az a felelős lépés, ha ezt közlik a nagyközönséggel is.

Konkrét számokat illetően a Johnson and Johnson adatai szerint 70 ezer emberből 1 vagy 2 személynél valamilyen mellékhatást tapasztaltak, amit azonnal nyilvánosságra hoztak és addig leállították a vizsgálatokat, amíg nem derül ki, hogy valamilyen más alap- vagy háttérbetegség (pl. az egyén genetikájából fakadó) húzódik meg a jelenség mögött, vagy a gyógyszer okozza.

Falus a remdesivir kapcsán leszögezte, hogy már egy bevett, klinikailag is tesztelt, eredetileg ebolánál használt gyógyszerről van szó. Ezt hasznosították újra, mivel az ebolánál nem működött. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyógyszert nem szabad összetéveszteni a vakcinával, ami egy aktív, önálló immunválaszt vált ki.

Azzal kapcsolatban, hogy egy személy többször is elkaphatja a koronavírust, Falus elmondta: még kevés az információ, de van arra példa, nem elég erős az immunválasz és az ellenanyag, igy egyesek ismét elkapják. Ezért a nyájimmunitást is újra kell gondolni, egyáltalán nem biztos, hogy automatikusan ki tud alakulni – tette hozzá.

Újabb gyógyszergyártó függesztette fel kísérleti koronavírus kezelésének tesztelését

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201015-az-immunologus-szerint-jo-hir-hogy-tobb-kiserleti-koronavirus-kezeles-teszteleset-felfuggesztik

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?