jún 11, 2021
13 Views
0 0

Az idős férfi maga épített padot a feleségének, miután a város visszadobta a kérelmét

Written by

Saját maga épített padot a feleségének egy spanyol nyugdíjas, miután a városi tanács leszavazta a kérelmét, hogy telepítsenek padokat azon az útvonalon, ahol az idős pár sétálni szokott.

Manuel Souto 82 éves, A Estrada városában él. 79 éves feleségével, Maríával minden nap ugyanazon az útvonalon tesznek egészségügyi sétát, de az idős nő egészségügyi problémái miatt egyre megterhelőbbé váltak a rövid túrák.

Férje megpróbált lobbizni a városi tanácsnál, hogy helyezzenek ki padokat a szokásos útvonaluk mentén, de mikor ez nem jött össze, úgy döntött, maga épít pihenőhelyet a feleségének.

A műhelyében szerelt össze egy kis padot, amiről azt mondta, fél óra alatt kész is volt vele. Az egyik helyi bolttulajdonos megengedte, hogy az üzlete elé kerüljön a pad, amit éjszaka szereltek fel, hogy a másnapi sétán Manuel meglephesse vele Maríát.

„Nagyon boldog volt, mikor meglátta. Kaptam érte egy csókot és egy ölelést”

– nyilatkozta az idős férfi.

Souto fekete filccel írta rá a padra, hogy „Respeten. Para mallores”, vagyis „Légy előzékeny. Az idősek számára”. A mallores-t elvileg mayores-nek kéne írni, de Souto azt mondta, nem foglalkozik a hibával.

„Nem jártam iskolába. Gyerekkoromban kezdtem dolgozni, és végigdolgoztam az egész életemet. Pont úgy, mint a feleségem. Szegény sosem hagyta abba a munkát.”

A férfit több szomszédja is megkereste, hogy készítene-e nekik is padokat, de Souto nemet mondott.

„Csak ezt az egyet készítettem, és ezt is csak a feleségemnek.”

(Guardian)

444.hu/2021/06/11/az-idos-ferfi-maga-epitett-padot-a-felesegenek-miutan-a-varos-visszadobta-a-kerelmet?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?