ápr 16, 2021
11 Views
0 0

Az idő kerekét nem lehet megállítani: így változunk, ahogy öregszünk

Written by

Íme, néhány a legfeltűnőbbek közül.

Megnő az orrunk

A legtöbb embernek megnő az orra, ahogyan idősödik. Ez elsősorban amiatt van, mivel az orr körüli szövetek, izmok és porcok deformálódnak. Ötven és hatvan év között állítólag az orr megy át a legnagyobb változáson, de nemcsak a mérete változik, a hegye is lehajlik.

(A legfrissebb hírek itt)

Rövidülnek a szempillák

Míg 20 vagy 30 évesen hosszú szempilláinkat sokan irigylik, a szemhéjak szőrszálai az életkor előrehaladtával egyre rövidebbé válnak. Ezt persze már korábban is előidézhetik különféle allergiák, a szervezet nem megfelelő tápanyagellátása, a pajzsmirigy működési zavara is, de az életkor előrehaladtával mindenképpen ritkulnak, vékonyodnak és rövidülnek a pillák.

Nagyobb cipő kell

A valóságban a lábunk nem lesz nagyobb, csak „laposabb”. A szalagok és az inak az évek során instabilabbá válnak, a láb pedig emiatt hosszabbá és szélesebbé válik. Emiatt gyakran előfordul, hogy idősebb korban egy-két mérettel nagyobb cipőt kell viselnie valakinek, mint amikor fiatal volt.

Keskenyebb lesz a csípőnk

A nők – különösen azok, akiknek korábban vékony volt a derekuk, s kerek a csípőjük – idősebb korukban azt vehetik észre, hogy a nőies arányok elvesznek, a derék szélesebbé, a csípő keskenyebbé válik.

(Ez is érdekelheti: Lassítsunk az öregedésen: mutatunk rá egy tuti tippet)

Az ujjlenyomat is módosulhat

Bár a bűnügyi filmek alapján azt gondolhatnánk, hogy az ujjlenyomatunk segítségével egész életünkben azonosíthatóak vagyunk, a Kaliforniai Egyetem tanulmánya szerint még ez is változhat a kor előrehaladtával.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezt a hálószobatitkot csak a kismamák ismerik (x)
Férje merevedési problémáiról mesélt a kétségbeesett feleség (x)

www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/valtozas-test-oregedes-egeszseg-tippek/mgyj25f

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?