jún 10, 2021
22 Views
0 0

Az európai járványügyi központ maszkviselést javasol a nézőkkel teli Eb-meccsekre

Written by

Az Euróba-bajnokságon azokban a stadionokban, ahol a székeknek legalább a felén ülnek, a nézők viseljenek maszkot – javasolja az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

Az Eb-t 11 városban rendezik meg, a helyszínek közül csak Budapesten lesz telt ház, a maszkviselés nem lesz kötelező, de védettségi igazolvány kell. (A külföldieknek elég egy 72 órán belül elvégzett PCR-teszt.) Szentpéterváron és Bakuban a székek felén ülhetnek. A legkevesebb nézőt Münchenben engedik be, a székek 22 százalékára adtak el jegyet, a londoni Wembleyben is csak negyedház lesz.

Az ECDC azt szeretné megelőzni, hogy a stadionokban járványgócok alakuljanak ki. Azt írják, hogy intézkedések nélkül megnő az esélye, hogy különböző variánsok kezdjenek el terjedni. Arra kérik azok, akik tüneteket észlelnek magukon, hogy ne menjenek ki a meccsre, akár be vannak oltva, akár nem. És tesztelőpontok felállítását is sürgetik a stadionok környékén. (Reuters)

444.hu/foci/2021/06/10/az-europai-jarvanyugyi-kozpont-maszkviselest-javasol-a-nezokkel-teli-eb-meccsekre?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?