jún 11, 2021
1 Views
0 0

Az Európai Bíróság gyorsított eljárásban kezeli a jogállami mechanizmust, de kevés az esély, hogy a választás előtt eljárás induljon Magyarország ellen

Written by

Döntött az Európai Bíróság arról, hogy gyorsított eljárásban tárgyalják a jogállami mechanizmussal kapcsolatos eljárást, írja Varga Judit a Facebookon. 

A Hvg.hu szerint az eljárás így akár őszre véget is érhet, és elkezdhetik alkalmazni a jogállami mechanizmust.

Valószínűleg egyébként még nem fogják tudni, mert a bíróság döntése után a bizottságnak még ki kell dolgoznia azokat a vonalvezetőket, amelyek mentén használni fogja a mechanizmust.

Ez hónapokig is eltarthat, és maga a folyamat megindítása is több hónapig tart, mert elég hosszú türelmi idők vannak beleépítve. Így esély ugyan van arra, hogy a választás előtt megindulhat a mechanizmus, de elég kevés.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

24.hu/kulfold/2021/06/11/jogallami-mechanizmus-birosag/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?