nov 21, 2020
7 Views
0 0

Az Európa Tanács Soros kottájából játszik

Written by

Bizonyított tény, hogy Soros fizeti az Európa Tanács működését, állítja ki a számlákat, a mostani közlemény kiadója pedig kiállította a teljesítmény igazolást – jelentette ki Hollik István a Magyar Nemzetnek. A Fidesz kommunikációs igazgatója arra reagált lapunknak, hogy Dunja Mijatović, az Európa Tanács emberi jogi biztosa november 20-án arra szólította fel a magyar Országgyűlést, hogy halassza el a magyar kormány által múlt pénteken előterjesztett alaptörvény-módosításról szóló szavazást, mert az káros az emberi jogok magyarországi helyzetére. A kormánypárti országgyűlési képviselő szerint

az Európa Tanács egy Soros György nevével fémjelzett szervezet, az Open Society Foundations által pénzelt testület, mely nem az Európai Unió intézménye, laza, kormányközi együttműködések keretében jött létre.

– Az Európa Tanács nem azonos az Európai Tanáccsal. Utóbbi az Európai Unió tevékenységének általános politikai irányvonalát és prioritásait határozza meg – hívta fel a figyelmet Hollik István.

Dunja Mijatović médiajogász, az EBESZ volt sajtószabadság-képviselője csütörtökön a gyermekek és a családok jogait védő magyar törvénymódosítást aggasztónak nevezte, mert szerinte az megbélyegzi a szexuális kisebbségeket, valamint elutasította a jogaiknak a méltóságukat is érintő „manipulálását” politikai haszonszerzés céljából. Mijatović a közleményben kiemelte: az összetett jogszabálycsomagban szereplő, előzetes egyeztetés nélkül benyújtott, az igazságszolgáltatás működését, a választási törvényt, a nemzeti emberi jogi struktúrákat, a közpénzek ellenőrzését és a szexuális kisebbségeket érintő javaslatok elfogadásuk esetén alááshatják a demokráciát, a jogállamiságot.

Úgy fogalmazott: „a magyar kormány által javasolt törvénymódosítások némelyike az igazságszolgáltatás elmúlt évtizedben már megkopott függetlenségét áshatja alá, továbbá különös aggodalmakat vet fel a Kúria elnöke hatáskörének kiszélesítésére irányuló javaslat is”.

Dunja Mijatovic MTI Fotó: Soós Lajos

Mijatović az Európa Tanács alkotmányjogi szakértőkből álló testületére, a Velencei Bizottságra hivatkozva azt hangsúlyozta: ilyen nagy horderejű jogalkotási javaslatokat, különösen alkotmánymódosítást nem szabad elfogadni rendkívüli állapot idején, igaz, azt nem vette figyelembe, hogy a veszélyhelyzet idején a magyar Országgyűlés továbbra is ülésezik.

Amint arra a Magyar Nemzet már korábban is rámutatott: a 47 tagállamot tömörítő Európa Tanácson belül komoly befolyást szerzett Soros György. A nemzetközi szervezetet olyan politikusok vezetik, akik egyenesen barátjuknak nevezik a spekulánst.

Köztük van Dunja Mijatović, akin keresztül Soros Györgynek az Emberi Jogok Európai Bíróságában is erős a lobbija, amit tulajdonképpen az Európa Tanács idézett közleménye is bizonyíthat.

Magyar Nemzet

hirtv.hu/hirtvkulfold/az-europa-tanacs-soros-kottajabol-jatszik-2512168?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?