okt 14, 2020
28 Views
0 0

Az EU tisztviselőit hazugságokkal manipulálják a Momentum politikusai Deutsch Tamás szerint

Written by

Az EU tisztviselőit hazugságokkal manipulálják a Momentum politikusai Deutsch Tamás szerint

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselőcsoportjának vezetője a néppárti magyar delegáció nevében írásbeli kérdéseket intézett Věra Jourovához, az Európai Bizottság alelnökéhez.

Deutsch Tamás a levélben azt írta, hogy egy nemrégiben nyilvánosságra került videóban Donáth Anna momentumos EP-képviselő arról beszélt: folyamatosan egyeztetett a magyar jogállamisági kérdésekről Věra Jourovával. A “botrány” kirobbanása, majd a momentumos képviselő “magyarázkodását” követően Jourová egy cseh napilapnak azt mondta, hogy nincs közvetlen kapcsolata a magyar ellenzékkel, és csak az újságírók szervezetével konzultált – írta a Fidesz-KDNP-frakció.

Deutsch szerint Donáth Anna videón tett kijelentései azt igazolják, hogy az EU tisztviselőit és intézményeit tudatosan félrevezetik, hazugságokkal manipulálják a Momentum Mozgalom politikusai és a magyarországi baloldal európai parlamenti képviselői. Kiemelte: a “botrány” kérdéseket vet fel az Európai Bizottság munkamódszereivel kapcsolatban. Egyrészt, hogy az intézmény miként gyűjti az információit a tagállamokban történő eseményekről, másrészt, hogy hogyan egyeztethető össze az európai biztosok objektív és pártatlan munkavégzésére vonatkozó szabályokkal a Věra Jourová által követett “egyoldalú és elfogult” politikai konzultációs gyakorlat – írták. A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja arra vár választ Věra Jourovától, valóban rendszeresen egyeztetett-e Magyarországról a baloldali Donáth Annával.

Vagy valójában az uniós biztos kezdeményezett egyeztetéseket párttársával, Donáth Annával? Miért nem kérte eddig egyetlen alkalommal sem a kormánypárti EP-képviselők véleményét a Magyarországgal kapcsolatos kérdésekben? Hogyan tudja összeegyeztetni a magyar baloldali ellenzékkel történő rendszeres informális konzultációit azzal, hogy a biztosi munkájára vonatkozó előírások szerint semlegesen és objektíven kéne folytatnia a tevékenységét?

– kérdezi a frakció Jourovától.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/az-eu-tisztviseloit-hazugsagokkal-manipulaljak-a-momentum-politikusai-deutsch-tamas-szerint/

Komment írása

Article Categories:
Európai parlament · pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?