ápr 8, 2021
9 Views
0 0

Az első oltás tömeges beadása után nyitottak a britek

Written by

Az angol egészségügy a koronavírus jelentkezésekor azonnal lépett és – ellentétben az Európai Unióval – már ez év elején megfelelő mennyiséget vásárolt a Pfizer oltóanyagából. A nyolcvan éven felüliek megkapták az első oltást. A másodikat előírás szerint három héttel később kellett volna beadni minden időskorúnak, de az illetékesek úgy döntöttek, hogy – mivel már az első adag bizonyos védelmet biztosít – a második dózis teljes körű beadását későbbre, az első utáni 12. hétre halasztják. Április 6-ig ezt is megkapta 5 683 509 brit állampolgár.

A halasztás mellett szólt az első oltás adta védelem mellett, hogy szigorú járványügyi korlátozásokat vezettek be, de legfőképp az, hogy nyájimmunitás által visszaszorítható a ragály terjedése.

A rendelkezésre álló szérumállománnyal így több lakost lehetett beoltani, nemcsak időseket, hanem például a pedagógusokat. Ez több helyről nemtetszést váltott ki. A jelek egyelőre kedvezőek: az iskolák megnyitása ellenére a január végi több mint kétmillióról közel 300 ezerre csökkent az aktív esetek száma az Egyesült Királyságban, és Boris Johnson miniszterelnök nem kíván változtatni a védekezés módján vagy időrendjén.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/PA/Stefan Rousseau

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?