febr 23, 2021
7 Views
0 0

Az egész országra kiadták a figyelmeztetést, de azért jó hír is van

Written by

Keddre virradó éjszaka várhatóan előbb az ország északi felén (Észak-Dunántúl, Észak-Magyarország) valószínű ismét ködképződés, mely hajnalra, reggelre fokozatosan délebbre is átterjed. Több helyen számíthatunk sűrű ködre, Észak-Magyarországon esetleg zúzmarás köd, ónos szitálás is előfordulhat.

Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd miatt.

Napközben lassan zsugorodik a köddel borított tájak nagysága és jobb eséllyel a középső országrészben lehet legtovább korlátozott látási viszonyokra számítani. Késő estére kiemelten az ország keleti felén ismét növekszik a ködhajlam.

A Dunántúlon élénkülhet meg az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet

a napos területeken 11 és 17,

a tartósabban, illetve a tartósan borult, ködös tájakon 6 és 10 fok között alakul.

Éjjel, szerda reggel nyugaton helyenként, keleten többfelé számítani lehet rétegfelhőzetre, illetve ködre. Ezek nagy része napközben feloszlik, általában több órára kisüt a nap. Estétől újból terjeszkedhet a köd és rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de elvétve előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a csúcshőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között várható, a tartósabban felhős, párás, ködös vidékeken azonban hidegebb marad az idő.

Nyitókép: A Megyeri híd pilonjai. MTI/Mohai Balázs

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Életmód · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?