ápr 14, 2021
10 Views
0 0

Az egész falu érte imádkozik: a szülinapján hajtott vonat elé Sándor, most is küzdenek az életéért

Written by

Egy emberként szorít a falu Fekete Sándor (64) bádogosmester gyógyulásáért, amire a felesége, Marika szerint nem sok esély van. A szomszédok, a járókelők az utcán megállítják, mind azt kérdezve tőle, látta-e az esti híradót, amiben férje súlyos balesetét mutatták. Dehogy látott ő a könnyein keresztül bármit is, este még arra sem volt ereje, hogy mesét mondjon két unokájának, akit Sándorral együtt nevelnek.

(A legfrissebb hírek itt)

A szomszédoktól tudja azt is, hogy Sándor a család Toyotájával a Lajosmizsére tartó vonat elé hajtott a vasúti átjáróban.

Fekete Sándort unokái és felesége várják haza; a nagyszülők nevelik a gyerekeket / Fotó: Pozsonyi Zita

Fekete Sándort unokái és felesége várják haza; a nagyszülők nevelik a gyerekeket / Fotó: Pozsonyi Zita

Majdnem elejtettem a telefont, amikor este a férjem orvosával beszéltem. Úgy tudtam, Sanyimat könnyű sérüléssel vitték be a kórházba, a doktor úr viszont azt mondta, a férjem kómában fekszik, tízórás műtéttel varrták össze a tüdejét, ráadásul súlyos bordatöréseket is szenvedett – sorolta a Blikknek Marika (61).

Marikát a legrosszabbra is felkészítették az orvosok, a férje élet és halál között lebeg tízórás tüdőműtétje után / Fotó: Pozsonyi Zita

Marikát a legrosszabbra is felkészítették az orvosok, a férje élet és halál között lebeg tízórás tüdőműtétje után / Fotó: Pozsonyi Zita

Az asszony szavaiból kiderült, már az is csodaszámba megy, hogy Sándor az ütközés után ki tudott ugrani a kocsiból, ami percek alatt porig égett. Mint mondja, hétfőn a férjét elkísérte Dabasra, a munkaügyi hivatalba, majd amikor végeztek, Sándor hazavitte őt Örkénybe. Onnan visszament Dabasra tankolni. Hogy mi vonhatta el a figyelmét a vasúti átjárónál? Fogalma sincs.

Kapcsolódó: Vonattal ütközött egy személy autó Dabason

Pont Sanyi születésnapján történt a baleset. Negyven éve vezet, soha egy karcolást nem okozott még senkinek. Igaz, sörös a férjem, naponta megiszik három üveggel, és a vizsgálat kimutatta nála az alkoholt – ismerte el az asszony. – A gyerekeket nagyon sajnálom. Annyira vártuk a nagyapjuk születésnapját, most pedig a lelkem mélyén már a temetésére készülök. Az orvos felkészített a legrosszabbra, azt mondta, semmi esély rá, hogy Sanyi életben maradjon.

Grafika: Séra Tamás

Grafika: Séra Tamás

Azért vettük magunkhoz az unokáinkat, mert a fiam belebetegedett abba, hogy a menyem elhagyta. Nem akartuk, hogy a kicsik intézetbe kerüljenek. Ők nem tehetnek semmiről, ezért úgy döntöttünk, idős korunk ellenére majd mi felneveljük őket. De ha egyedül maradok, ki segít majd?

Marika ígéri, miután Pesten beadta a kórházban fekvő férjének a csomagot, hazaérve már csak az unokák – Ildikó (6) és Krisztián (4) – miatt is elmegy a születésnapi tortáért. És amikor meggyújtják Sándornak a gyertyát, magában elmond egy imát a gyógyulásáért.

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.

EXTRA AJÁNLÓ
Így öltözzünk kiránduláshoz, hogy kényelmes legyen (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/vonat-baleset-szuletesnap-fekete-sandor-tragedia-mutet/94mkwnj

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?