márc 31, 2021
11 Views
0 0

Az egekben a balatoni ingatlanárak

Written by

Az egekben a balatoni ingatlanárak

Meredeken nőnek az ingatlanárak a Balatonnál. A legnagyobb emelkedés Balatonkenesén volt, de a dobogó első helyén Tihany és Zamárdi áll, ahol a téglalakások átlagos négyzetméterára átlépte az egymillió forintot. Az ATV Híradó riportja.

Meredeken nőnek az ingatlanárak a Balatonnál

Parragh Sándor az úgynevezett Molnár Csilla-házat árulja Fonyód-ligeten: itt lakott az egykori szépségkirálynő. A jelenleg panzióként működő ingatlan ára 89 millió forint. Az eladó híradónknka azt mondta, eddig nem sok komoly vevő akadt.

Az ingatlankereskedő szerint, 2015-ben még átlagosan 195-210 ezer forintba került a régióbeli ingatlanok négyzetmétere. Mára 500-600 ezer forintra nőtt. Rádaásul – mint arra Pintér Tamás, a Lido Home régióigazgatója híradónknak rámutatott – már a Balatontól 5-10 km-re lévő településekre is hatással van a kereslek növekedése. „Az eddig kevésbé eladható ingatlanok is gazdára találnak” – mondta.

Lombár Gábot, a balatoni társaság elnöke – egyben Balatonfenyves polgármestere – azt állítja: van olyan település, ahol a vízparti ingatlanok négyzetméter ára már hétszámjegyű. „Az egymillió forint az alap és attól csak több lehet. Ez azért elég komoly emelkedést jelent” – fogalmazott híradónknak nyilatkozva.

Az utóbbi hónapokban Zamárdiban és Tihanyban észlelték a legmeredekebb drágulást 1,1 tized millió, illetve 1,2 tized milliós négyzetméterenkénti árral.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210331-az-egekben-a-balatoni-ingatlanarak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?