máj 18, 2021
16 Views
0 0

Az autó oldalán látható matrica elég volt a rendőrségnek, hogy elkapják a fóti bűnözőt

Written by

A lámpa hiánya fél napig veszélyeztette az arra haladó autósok biztonságát. A rendőrség számára csak a tolvaj járművének típusa és az autó oldalán található matrica állt rendelkezésére, ám ennyi is elegendőnek bizonyult. A kocsit az eset után két nappal, járőrszolgálat közben szúrták ki egy dunakeszi áruház parkolójánál.

(A legfrissebb hírek itt)

Kivártak, amíg a gyanúsított visszatért a gépkocsihoz, majd igazoltatták. A 37 éves férfinél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott: állítása szerint 1,5 dl töményet ivott meg indulás előtt, továbbá egy sört. Mindezek mellett a drogtesztje THC-re, amphetaminra és morfiumra jelzett, és ha ez még nem lett volna elég, korábban jogerősen eltiltották a járművezetéstől.

Emellett az autóra nem volt érvényes kötelező biztosítása, ráadásul a jármű műszaki állapota sem volt éppen tökéletes. Az utastérben egy palack pálinkát találtak a járőrök, a kesztyűtartóban pedig kábítószerre gyanús anyagmaradványokat.

A férfi nem tagadt a bűncselekményt. Állítása szerint az akkumulátorból pénzt csinált, mivel állandó munkahelye nem volt, így alkalmi lopásokból tartotta fönn magát. A férfi nemcsak bevallotta, mit követett el, de azt is megmutatta, hol találják az ellopott dolgot, amit aztán a rendőrök meg is találtak egy, Mogyoródhoz közeli erdős területen – írja a police.hu.

Ez is érdekelheti: Látta ezt a férfit? Lopás miatt keresi a rendőrség – videó

Az elkövető ellen lopás, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása bűncselekmények gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság. Az ittas vezetés miatt közigazgatási eljárás is indult, a kötelező biztosítás hiánya miatt pedig 50 ezer forint bírságot szabtak ki.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/krimi/buncselekmeny-renorseg-azonositas-lopas/85xtney

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?