nov 21, 2020
4 Views
0 0

Az AstraZeneca védőoltásának több nagy előnye is van riválisaival szemben

Written by

A magyar egészségügy hazai vakcinafejlesztéssel is próbálkozik, de törzskönyvezése még előhozottan is eltarthat egy évig. A sürgősség miatt Magyarország orosz, kínai és izraeli szérumokból rendelt kipróbálás végett. Szijjártó Péter külügy- és külkereskedelmi miniszter közölte, hogy tíz adag megérkezett Oroszoszágból mutatványban, de a dokumentációt nem mellékelték hozzá.

Az angliai Oxfordban az AstraZeneca laboratóriumban folyik koronavírus elleni oltóanyag előállítása és máris mutatkoznak bíztató eredmények. A szérum biztonságos és a vizsgálatok szerint 95 százalékos eredménnyel hat akár időskorú megbetegedettekre is. Gyorsan beindítja az immunrendszer küzdelmét a vírus ellen. Ha minden jól megy, karácsony előtt kiderül, forgalmazható-e.

Az angol kormány mindenesetre vásárolt belőle százmillió adagot.

Az oxfordi szérum előnye, hogy nem kell mélyhűtve tárolni és nincsenek komoly mellékhatásai. A vérkeringésbe és a nyirokendszerbe jutott fertőzés elleni T-sejt immunreakció két hét alatt megindul.

Ha az AstraZeneca megkapja a zöld jelzést, két órán belül megkezdheti a szállítást.

A lakosság beoltását ezesetben szeretnék minél előbb elkezdeni. Ezért a brit hadvezetés tizenkétezer ötszáz katonát mozgósít a kiszállítás végrehajtására. Oltókózpontok létesítése szerepel a tervekben, felhasználnának sportstadionokat is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?