okt 13, 2020
18 Views
0 0

Az Apple sebességet vált: itt az iPhone 12, ami már az 5G-t is támogatja

Written by

Az elmúlt hetek-hónapok során jobbára már szinte minden kikerült az Apple idei iPhone csúcsszériájáról a szorgos szivárogtatóknak köszönhetően. Az október 13-án, magyar idő szerint este hétkor kezdődő „Hi, Speed” mottóval felcímkézett bemutató már beszédesen arra utalt, hogy gyorsabb, jobb iPhone-ok jönnek, de leginkább a gyors kapcsolatra, amit most az Apple a széria fő innovációjának nevezett meg, és amitől annyi ember retteg: az 5G.

Tim Cook Apple-vezér szerint az újgenerációs mobilhálózat forradalmat hoz a videostreamingben, játékban, valós idejű ainterakcióban, és a sűrűbben lakott területeken is jó kapcsolatot biztosít. Kiemelte természetesen az adatvédelmet,  hogy a gyors mobilnetnek köszönhetően nem kell a nyilvános wifi hotspotokat igénybe venni a városokban sem. Az első 5G-képes iPhone pedig az

iPhone 12.

Kialakítás terén beigazolódott, hogy a lapos, téglalapszerű külsővel frissít az Apple, amivel az iPhone 4-re, továbbá az iPad Air és az iPad Pro formavilágához is jobban hasonlít. A lapos széleken fut végig az alumíniumkeret. Az iPhone 12

  • 11 százalékkal vékonyabb
  • 15 százalékkal, kisebb
  •  és 16 százalékkal könnyebb, mint az iPhone 11.

Fekete, fehér, zöld, piros és kék színben lehet majd választani.

Az alapmodellre került, 6,1 hüvelykes Super Retina XDR néven említett egyedi Apple-féle OLED kijelzőt 460 ppi képpontsűrűség jellemzi, ami kétszer annyi pixelt jelent, mint az iPhone 11 panelje képes megjeleníteni. A maximális fényerő 1200 nit, támogatott a HDR 10, a Dolby Vision és a HLG. Emellett szívósabb üveget is kapott, ami az Apple állítása szerint egyszerűen csak „erősebb” minden más üvegnél, ami a többi telefonon van. A Corning gyártó egy új anyagát is tartalmazza, a ceramic shieldet. A kijelző tetején megmaradt a belógó szenszorsáv, ám annak méretét valamivel csökkentették.

Belül hogy az 5nm-es A14 bionikus chip hajtja, amiben 40 százalékkal több tranzisztor van, mint az A13-ban. Sőt: gyorsabb bármely más androidos okostelefonban használt chipnél, ez az első olyan okostelefonba szánt chip, amit 5 nanométeres eljárással gyártottak.

Cikkünk folyamatosan frissül.

24.hu/tech/2020/10/13/apple-iphone-12-mini-pro-max-5g-bemutato/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Tech
banner

Vélemény, hozzászólás?