ápr 7, 2021
4 Views
0 0

Az Amnesty International szerint Oroszország lassú halálra ítéli Navalnijt

Written by

A hírek szerint egyre rosszabb állapotban van Alekszej Navalnij. Az ellenzéki politikus legutóbb kedden tudatta, hogy továbbra is éhségsztrájkol fájdalmai ellenére. Kedden őrizetbe vették orvosát, amikor kórházi kezelést követelt neki a büntetőtábor előtt. Anasztazia Vaszilieva azzal vádolta a hatóságokat, hogy megsértik Navalnij jogait, amikor nem biztosítanak neki megfelelő orvosi kezelést.

Az Amnesty International szerdán közölte, attól tartanak, a körülmények lassan megölik az ellenzéki vezért. A jogvédő szervezet szerint Navalnijt alvásmegvonással kínozzák, és nincs olyan orvos a börtönben, akiben megbízhatna. „Oroszország, az orosz hatóságok olyan helyzetbe hozzák, ami lassú halált okoz, és megpróbálják eltitkolni, hogy mi történik vele” – mondta Agnes Callamard, a szervezet titkára a Reutersnek.

Alekszej Navalnij bizonyítékot tanulmányoz vádlotti üvegkalickájából a moszkvai bíróságon.Fotó: -/AFP

„Az orosz hatóságok nyilvánvalóan megsértik a jogait. Többet kell tennünk” – mondta Callamard. „Már próbálták megölni, most fogva tartják, és a börtönben olyanok a körülmények, hogy az kínzás”. Moszkva nem nagyon szereti kommentálni a Navalnij hogylétét firtató kérdéseket. Múlt héten a büntetésvégrehajtási intézet azt közölte, hogy a politikus minden szükséges kezelést megkap. 

Callamard szerint az egy éve tartó járványhelyzet bizonyos államokban csak súlyosabbá tette az elnyomást, és a hatóságok kihasználták a koronavírust, hogy a veszélyhelyzetre hivatkozva semmibe vegyék az emberi jogokat.

Kapcsolódó

444.hu/2021/04/07/az-amnesty-international-szerint-oroszorszag-lassu-halalra-iteli-navalnijt

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?