jún 11, 2021
10 Views
0 0

Az amerikaiak szerint is lehet kapcsolat az mRNS-oltások és a szívizomgyulladásos esetek között

Written by

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) is elismerte, hogy az mRNS-oltásokat (a Pfizer és a Moderna vakcináit) kapó fiatal felnőtt férfiak között magasabb a szívizomgyulladás előfordulásának aránya, mint az átlagpopulációban – szúrta ki a HVG. Korábban izraeli kutatók jelentették ki, hogy összefüggés lehet a szívizomgyulladás és a Pfizer vakcinája között, de kutatási eredmények egyelőre nem készültek a témában.

A myocarditis vagy pericarditis esetekről a bejelentések több mint fele az után érkezett az oltások mellékhatásait jelentő rendszerhez, hogy a betegek vagy Pfizer/BioNTech vagy Moderna oltást kaptak a 12-24 éves korosztályban – közölte a CDC, hozzátéve, hogy

ezek a korcsoportok a beadott oltások kevesebb mint 9 százalékát kapták.

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet pedig azt mutatta ki, hogy megnövekedett a szívizomgyulladás előfordulása a 16-39 évesek körében a második adag oltás után szemben az első oltás felvétele után megfigyelt aránnyal.

A szívizomgyulladások általában enyhe lefolyású betegségek, amelyeket mellkasi fájdalom, légszomj és szívdobogás jellemez, és rövid kórházi tartózkodással járnak.

24.hu/tudomany/2021/06/11/mrns-oltas-koronavirus-szivizomgyulladas-pfizer-moderna/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Tudomány
banner

Vélemény, hozzászólás?