jan 14, 2021
2 Views
0 0

Az amerikai földrész a legfertőzöttebb

Written by

Világviszonylatban továbbra is az Egyesült Államokban tartják nyilván a legtöbb fertőzöttet, számuk közelít a 25 millióhoz. Kaliforniából jelentették a legtöbb esetet, már több mint 2 millióan kapták el a kórt.

Az amerikai kontinensen Brazília a második legfertőzöttebb ország. Napi szinten több tízezer új esetet regisztrálnak a hatóságok. A járvány terjedésének szakértők szerint nagyban kedvez, hogy az emberek nem tartják be a maszkviselésre vonatkozó szabályokat és nem törődnek a távolságtartással sem

Ráadásul a tervezett oltási kampány sem úgy fog alakulni előreláthatóan, ahogy azt tervezték. A kínai Sinovac Biotech (Szinovak Bájoteh) gyógyszergyártó vakcinája a tesztelés harmadik szakaszában ugyanis csak 50 százalékos hatékonyságúnak bizonyult.

Brazília így elsősorban az oroszok által kifejlesztett Szputnyik 5-re ás a brit-svéd Astrazeneca (Asztrazeneka) készítményére vár.

Bízik a Föderáció szaktudásában az venezuelai vezetés is. Nicolás Maduro elnök bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatott a Kremllel, és Oroszország rövid időn belül oltóanyagot szállít Caracas-ba.

Argentínában is folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma, már csaknem 2 millió esetről adtak hírt. Buenos Aires azonban bizakodó, mert hamarosan megkezdi a tömeges oltást, és az eddigi teszteredmények kedvezőnek bizonyultak.

Bolíviában egyelőre nincs vakcina, de a kormány több országgal is tárgyalásokat folytat, hogy ellenszerhez jusson.

Dél-Korea nagyobb tételben küldött teszteket La Pazba annak érdekében, hogy a mintavételekkel pontosabb képet kapjon a dél-amerikai állam a fertőzöttségi rátáról.

Hír TV

hirtv.hu/hirtvkulfold/az-amerikai-foldresz-a-legfertozottebb-2514987?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?